Eriksson
0

"Capello nije pokazao poštovanje prema Beckhamu"

Totalsport
Sven-Göran Eriksson
Sven-Göran Eriksson
Bivši engleski selektor Sven-Göran Eriksson smatra da je Fabio Capello pokazao manjak poštovanja prema Davidu Beckhamu zbog načina na koji je saopćio da mu više nije potreban.

Podsjetimo, aktuelni selektor Engleske je uoči prošlosedmične prijateljske utakmice protiv Mađarske (pobjeda Engleza 2-1) u jednoj televizijskoj emisiji rekao kako je 35-godišnji Beckham prestar za angažman u nacionalnom timu.

Bivši kapiten je odmah izdao saopćenje u kojem je naveo kako nije spreman napustiti reprezentaciju uprkos činjenici da zbog povrede Ahilove tetive nije igrao na Svjetskom prvenstvu u Južnoj Africi.

U razgovoru za BBC-ev radio Eriksson je osudio Capellov postupak, a na pitanje bi li on lično svakom igraču javio da na njega više ne računa, švedski je stručnjak odgovorio:

"Ako se radi o igraču koji ima najmanje 20 nastupa za reprezentaciju, onda svakako. Napravio sam to nekoliko puta, između ostalog i u slučaju Davida Seamana", rekao je on i dodao:

"Napravio bih to jer igračima želim pokazati poštovanje, posebno onima koji su napravili puno dobrih stvari za Englesku u prošlosti. David Beckham zaslužuje svako poštovanje".

Bivši veznjak Manchester Uniteda, Real Madrida i Milana, a sadašnji član LA Galaxyja, odigrao je za Englesku 115 utakmica, deset manje od rekordera Petera Shiltona.