Nogomet
0

Ispovijest navijača koji je zalutao u englesku svlačionicu

Totalsport
Pavlos Joseph
Pavlos Joseph
Engleski navijač koji je osvanuo u svlačionici ''tri lava'' nakon utakmice s Alžirom je 32-godišnji Pavlos Joseph, simpatizer Manchester Uniteda iz jugoistočnog dijela Londona.

Engleski Mirror predstavlja navijača koji se zatekao u svlačionici ''gordog albiona'' nakon vrlo skromne igre i jednako takvog rezultata (0-0) u dvoboju s Alžirom. Netom prije upada navijača, u svlačionici Engleza ovlašteno su boravili prinčevi Ujedinjenog Kraljevstva William i Harry. Pokušali su igračima dati moralnu potporu. Incident s navijačem dogodio se malo nakon što su ugledni gosti otišli.

"Najsmješnije od svega jest što uopće nisam imao namjeru tražiti englesku svlačionicu, već me je nužda potjerala na zahod. Šetao sam se oko stadiona kako bih se našao s dva rođaka i njihovim ocem na dogovorenom mjestu, kod jednog reflektora na suprotnoj strani stadiona. Nisu se pojavili pola sata, a mene je stisnulo i morao sam na zahod. Pitao sam zaštitara gdje je zahod, a on me je instruirao da krenem prema igralištu putem ispod tribine, u pravcu tunela, te mi objasnio da su tamo u blizini zahodi. Događalo se to 45 minuta nakon utakmice", započeo je svoju priču Pavlos Joseph.

Lutajući u potrazi za zahodom, navijač se iznenada našao ispred engleske svlačionice.

"Odjednom sam ispred sebe ugledao Davida Beckhama u sivom odijelu. Držao je ruke u džepovima i gledao u pod. Smrznuo sam se, nisam mogao vjerovati kamo me put doveo. Nakon toga sam ugledao golog Joea Colea koji je izlazio iz tuša. U svlačionici je vladala mrtva tišina. Igrači su sjedili na svojim klupama, omotani s ručinicima i svi su gledali u mene. Svi su djelovali šokirani, niko se nije niti pomaknuo.

Odjednom je David Beckham napravio korak prema meni i progovorio. ''A, ko si pak ti?'', upitao me. U početku nisam znao što bih mu rekao. Onda sam odgovorio. ''Ja sam Pavlos i zapravo tražim zahod''. Opet je zavladala tišina, nitko ništa nije rekao.

Onda sam pomislio, hej, pa ja sam u svlačionici Engleske. Zašto ne bih nešto rekao? Pogledao sam Davida izravno u oči i rekao mu: ''Davide, potrošili smo mnogo novca za dolazak ovdje. Vaša igra je čista blamaža. Što ćete poduzeti po tom pitanju?''.

Pavlos se opet ''sudario'' samo s tišinom. U svlačionici je nastao muk.

Tada sam se obratio i ostalim igračima. Rekao sam im: ''Ovo je grozno, ne igrate dovoljno dobro''. Još jednom sam kao odgovor dobio muk, mogla se muha čuti kako leti zrakom. Onda je David promijenio izraz lica, spremao mi se nešto reći. Međutim, samo me zbunjeno pogledao, a usta su mu i dalje ostala zatvorena. Odjednom se uz mene našao dužnosnik FIFA-e u odijelu i rekao mi da moram otići, a potom me izveo van. Igračima više nisam rekao niti jednu riječ, a od Becksa nisam dobio nikakav odgovor."

Pavlos Joseph je hipotekarni savjetnik, a englesku reprezentaciju prati od školskih dana, na domaćim i gostujućim utakmicama. Nakon njegovog posjeta svlačionici, južnoafrička policija je oko ponoći objavila priopćenje da je ''neidentificirani muškarac ušao u svlačionicu engleske reprezentacije'', te dodala da ga pokušava identificirati putem video-snimke.

U isto vrijeme, Engleski nogometni savez (FA) je FIFA-i kao službenom organizatoru utakmice uputio prosvjednu notu zbog ulaska navijača u svlačionicu, a FIFA je najavila da će postrožiti mjere sigurnosti ''kako se ovo više nikada ne bi ponovilo''.

Pavlos se na sve to samo smije.

"Smiješno je što se digla takva pompa, a FIFA zapravo ima moj broj telefona. On je na posjetnici koju sam dao čovjeku koji me izveo iz svlačionice. Zove se Mark Lindon. Na njegovoj posjetnici piše da je koordinator takmičenja u FIFA-i, što god to značilo. Južnoafrička policija me navodno traži kako bi me uhapsila, ali držim da nisam učinio ništa loše. Bila je to najgora predstava engleske reprezentacije zadnjih godina. Igrači su iznevjerili navijače. Igrali su sramotno loše. Opet, ja nisam galamio, vrijeđao ili radio nered u svlačionici. Bio sam smiren i pristojan, a kada su me tražili da odem, otišao sam", kaže Pavlos, koji je za putovanje u Južnoafričku Republiku izdvojio 4.500 funti.

"Čovjek iz FIFA-e, koji me izveo iz svlačionice, nakon toga me odveo prema zahodu. Pritom sam mu kazao, ''u svlačionici je stanje šoka''. Odgovorio mi je: 'Ako ti se čini da je bila loša atmosfera u svlačionici, trebao si vidjeti kakve je tek bila u poluvremenu!''

"Veliki sam navijač Engleske, volim te nogometaše. Ali, na kraju, i oni su samo obični ljudi, poput mene. Igrali su grozno", zaključio je Pavlos Joseph.