Serie A
0

Nastavlja se lov na Inter

Totalsport
Foto: AP
Foto: AP
Zgusnutost poretka na vrhu tabele talijanskog nogometnog prvenstva nudi dramu u raspletu borbe za naslov prvaka. U najboljem je položaju branitelj naslova - Inter.

Pred utakmice 33. kola sastav kojeg s klupe vodi Jose Mourinho na bodovnom kontu ima 66 bodova, odnosno bod više od drugoplasirane Rome i tri od Milana koji slijedi.

Fiorentina - Inter

Samuel Eto’o, Lucio, Maicon i kapiten Javier Zanetti vraćaju se u kadar Interove ekipe nakon odrađene suspenzije u prošlom kolu (pobjeda 3-0 protiv Bologne). Branič Davide Santon, veznjak Thiago Motta i rezervni golman Francesco Toldo ne konkurišu za utakmicu u Firenci, gdje će se domaćin aktuelnim prvacima suprostaviti bez povrijeđenih Cristiana Zanettija, Alessandra Gamberinija i Vlade Avramova, kao i na duže vrijeme (doping) suspendovanog Adriana Mutua.

Roma - Atalanta

Nakon dugo vremena Roma bi trebala utakmicu dočekati s punim kadrom, iako postoje upitnici vezani uz nastup brazilskog središnjeg braniča Juana koji posljednji trening nije odradio u cjelosti. Atalanta se nalazi u zoni ispadanja, a Roma u nizu od 22 prvenstvena susreta bez poraza. Atalanta je pobijedila u tri od posljednje četiri utakmice Serije A (sve kod kuće). Za ovu utakmicu ne mogu računati na nekolicinu povrijeđenih i suspendovani dvojac Tiberio Guarente - Federico Peluso.

Milan - Catania

Već neko vrijeme povrede diktiraju izgled sastava Leonarda kojeg očekuje domaćinstvo stabilnoj Cataniji. Tri boda u utrci za naslov su imperativ, a "rossoneri" će do njih pokušati doći bez najboljeg strijelca Alexandra Pata i stuba odbrane Alessandra Neste.

Juventus - Cagliari

Tri je boda udaljen Juventus od mogućnosti igranja u Ligi prvaka nakon što su u sezoni upisali klupski rekord od 12 poraza. Veznjak Mohamed Sissoko nema pravo istrčati na Olimpijski stadion zbog suspenzije, ali trebao bi se vratiti prvi golman Gianluigi Buffon, kao i njegova zamjena Giorgio Chiellini. Hoće li Diego igrati ili ne još je nepoznato.