Serie A
0

Milan bez Pata, Ronaldinha, Pirla...

Totalsport
Foto: AP
Foto: AP
Nadolazeće 31. kolo talijanskog nogometnog prvenstva donosi derbi prvoplasiranog i trećeplasiranog sastava tabele Rome i Intera na Olimpicu, dok drugoplasirani Milan dočekuje Lazio.

Roma - Inter

U Romi se nadaju slavlju koja bi ih "nerazzurrima" primakla na tek bod zaostatka, a za veliki derbi upitan je nastup kapitena Francesca Tottija, koji i dalje ima problema s povredom koljena. Kod Intera su upitni nastupi Wesleyja Sneijdera i Davidea Santona, dok su povratnici u sastav nakon povrede, odnosno suspenzije Diego Milito i Dejan Stanković. Izvjesno je da će dvoboj s rimskim klubom propustiti i Mario Balotelli, koji je u nemilosti trenera Josea Mourinha.

Milan - Lazio

Milan je proteklog vikenda propustio domaćim slavljem nad Napolijem (1-1) zasjesti na vrh tabele Serije A, da bi potom izgubio na gostovanju kod Parme (1-0). Sada "rossonerima" slijedi težak okršaj s Lazijom u kojem trener Milana neće moći računati na povrijeđene Alexandrea Pata, te suspendovane Ronaldinha i Andreu Pirla. Pato i Ronaldinho najbolji su strijelci Milana ove sezone s 12, odnosno 9 postignutih golova.

Juventus - Atalanta

Juve je na gostovanju kod Napolija u četvrtak doživio treći uzastopni poraz (u svim takmičenjima) i 11. ukupno ove sezone u Seriji A, a sada dočekuje 18-plasiranu Atalantu lišen usluga povrijeđenog Christiana Poulsena i suspendovanog Maura Camoranesija.