Osam utakmica
14

Nastavlja se Liga prvaka: Dinamo autsajder u Manchesteru, derbi Tottenhama i Bayerna

K. H.
Foto: EPA-EFE
Foto: EPA-EFE
Utakmicama 2. kola grupne faze nastavlja se takmičenje u najelitnijem nogometnom takmičenju u Evropi - Ligi prvaka, a u utorak je na rasporedu osam utakmica.

Drugo kolo će otvoriti dva susreta koja se igraju od 18:55 sati. Prvi će na teren izaći igrači Atalante i Šahtara, odnosno Real Madrida i Club Bruggea, dok se preostalih šest susreta igra u terminu od 21 sat.

Atalanta će nakon poraza od Dinama rezultatom 4:0 na svom terenu pod imperativom pobjede dočekati Šahtar, a ekipa iz Ukrajine u prvom kolu doživjela je težak poraz od Manchester Cityja na svom terenu rezultatom 3:0. Nakon poraza od Dinama, Atalanta je odigrala nekoliko sjajnih utakmica u Seriji A u kojima su uspjeli slaviti u susretima protiv Rome i Sassuoloa.

S druge strane, imperativ pobjede imat će i ekipa Real Madrida koja je u prvom kolu poražena od PSG-a rezultatom 3:0, a Kraljevski klub će dočekati Club Brugge koji je remizirao s Galatasarayem bez pogodaka u prvom meču.

U terminu od 21 sat dva kluba iz regiona igrat će svoje utakmice i to su mečevi koji će privući najviše pažnje u BiH. U Beogradu će Crvena zvezda nakon poraza od Bayerna dočekati Olympiakos i nada se pobjedi kako bi znatno povećala svoje šanse da prezimi u Evropi, a i Grci s velikom nadom dolaze u Beograd s obzirom na to da su u prvom kolu izbjegli poraz od Tottenhama (2:2).

Zagrebački Dinamo će svoj meč drugog kola igrati na Etihadu protiv favoriziranog Manchester Cityja, a hrvatski klub nakon velike pobjede protiv Atalante u prvom kolu s velikom nadom putuje na Otok gdje se unatoč svemu nadaju dobrom rezultatu. Iako je to bilo pod velikim upitnikom, bh. nogometaši Amer Gojak i Izet Hajrović dobili su poziv u Englesku, a nije poznato da li trener Nenad Bjelica planira njihovo igranje protiv prvaka Engleske.

Juventus će nakon remija protiv Atletico Madrida u prvom kolu dočekati Bayer Leverkusen na svom terenu i Stara dama se nada kako u ovom meču može osvojiti tri boda, a jedan od derbija igra se na Tottenham stadionu u Londonu gdje će Pijetlovi dočekati minhenski Bayern.

Lokomotiv iz Moskve će na svom terenu dočekati Atletico Madrid, dok će Galatasaray u posljednjem meču na svom terenu igrati protiv francuskog prvaka PSG-a.

Parovi 2. kola (utorak)

18:55 sati

Atalanta - Šahtar Real Madrid - Club Brugge

21:00 sat

Crvena zvezda - Olympiakos Galatasaray - PSG Juventus - Bayer Leverkusen Lokomotiv Moskva - Atletico Madrid Manchester City - Dinamo Zagreb Tottenham - Bayern