Prisjetio se Eura
0

Nani: Zaslužili smo pobjedu protiv Španije

Totalsport
Nani (Foto: Arhiv/AFP)
Nani (Foto: Arhiv/AFP)
Krilni napadač Manchester Uniteda Nani još jednom se osvrnuo na nastup portugalske reprezentacije na Evropskom prvenstvu.

Portugal je dogurao sve do polufinala, u kojem je boljim izvođenjem penala bolja bila Španija, koja je kasnije osvojila svoj treći uzastopni naslov na najvećim takmičenjima.

Nani tvrdi da je Cristiano Ronaldo prije pucanja penala insistirao da on bude posljednji, peti izvođač. Nije dočekao svoj red jer su Moutinho (odbranio mu Casillas) i Alves bili neuspješni, pa su Španci slavili 4-2.

"Mislim da tu nije bilo nikakvih kontroverzi oko tog pitanja. Cristiano je tražio da puca zadnji. Ja sam rekao selektoru da mi je svejedno, da mogu pucati u bilo kojoj seriji. Meni to nije bio problem. Penali su ionako lutrija u kojoj odlučujuće sreća i ništa više", kaže Nani, koji je zabio svoj penal.

"Naravno da smo razočarani otišli s turnira. Bili smo tako blizu. Opet, možemo biti jako zadovoljni s onim šta smo napravili. Dali smo sve od sebe i pokazali kvalitet koji imamo. Španci su na kraju imali samo više sreće od nas. Kod izvođenja jedanaesteraca se sve svodi na sreću. Nismo zaslužili takav poraz".

"Španci su veliki šampioni, ali smo u polufinalu zaslužili pobjedu protiv njih. Zaslužili smo to finale. Svejedno, mogli smo otići s prvenstva visoko uzdignutih glava ", zaključio je Nani.