Ostao bez svega
2

Nakon Terima i Galatasaraya, Arsenal obećao pomoći Eboueu

Klix.ba
Foto: EPA-EFE
Foto: EPA-EFE
Bivši nogometaš Arsenala, Galatasaraya i Sunderlanda Emmanuel Eboue nedavno je u razgovoru za engleske medije otkrio da je ostao bez svega što je zaradio u svojoj karijeri, a nakon Fatiha Terima koji je prvi obećao pomoć, londonski klub također je obećao podržati bivšeg igrača.

Eboue je otkrio da je zbog supruge ostao bez svega što je u karijeri zaradio te da mu najviše nedostaju djeca.

"Supruga se uvijek brinula o našim finansijama jer ja o tome ništa nisam znao. Okružio sam se i ljudima koji su mi davali loše savjete i izgubio sam novac ulažući u gluposti. Bio sam strašno naivan kada je riječ o finansijama. U Galatasarayu sam zaradio osam miliona eura, a supruzi sam poslao sedam miliona. Sve mi je uzela. Čak i mašinu za veš. Ali najgore je što mi ne dozvoljava vidjeti djecu. Nedostaju mi djeca i želim ih vidjeti jer to nije fer. Nemam novca za advokata, da sebi bar spasim krov nad glavom. Teško sam radio u životu i sada sam ostao bez svega", rekao je Eboue za engleske medije.

Novi trener Galatasarayja Fatih Terim prvi je obećao pomoć za ovog igrača, a nakon njega oglasio se i londonski klub te su obećali pomoć Eboueu.

"Žao nam je što se nalazi u takvoj situaciji. Prošao je kroz velike probleme i klub će mu pomoći u narednom periodu", rekao je glasnogovornik Arsenala.

Bivši reprezentativac Obale Slonovače za Topnike je igrao sedam godina, a klub je napustio 2011. godine kada je prešao u Tursku.