Josep Guardiola
0

"Nakon ovog remija bit ćemo još jači"

Totalsport
Josep Guardiola (Foto: AP)
Josep Guardiola (Foto: AP)
Nakon sedam uzastopnih prvenstvenih utakmica na domaćem terenu u kojima je upisivala tri boda, Barcelona se “spotaknula”. Krivci su nogometaši Villarreala koji su u 16. kolu Primere Camp Nou napustili neporaženi (1-1).

Analizirajući utakmicu za Marcu, trener Barcelone Josep Guardiola ustvrdio je:

"Bio je to težak dvoboj. Vratiti se nakon stanke (Božićne) utakmicama i to protiv sjajne ekipe kao što je Villarreal je komplicirano. Sada se moramo oporaviti. Ovaj rezultat će nas učiniti još jačima"

Tada se Barçin streteg osvrnuo i na žuti karton nervoznog Zlatana Ibrahimovića pred sam kraj utakmice koji je zaradio nakon grubog i nesmotrenog starta na Diega Godina u 88. minuti, a koji će ga udaljiti s terena u sljedećoj prvenstvenoj utakmici narednog vikenda, na gostovanju kod Tenerifea.

"Zlatan je strastven, ali mora biti oprezan jer bi jednog dana mogli zbog toga zaigrati s igračem manje. Mora biti jak i ne osvrtati se na suđenje."

Barcelona je remijem pružila priliku najvećem konkurentu Real Madridu da ju prestigne na samom vrhu tabele. Naime, Real koji za Barcelonom zaostaje tri boda, svoju utakmicu 16. kola igra danas (nedjelja) na gostovanju kod Osasune i u slučaju bilo kakve pobjede prestići će katalonskog giganta zbog bolje gol razlike.