Primera
0

VIDEO / Ibrahimović srušio čvrstu Mallorcu

Totalsport
Zlatan Ibrahimović (Foto: Reuters)
Zlatan Ibrahimović (Foto: Reuters)
Pogotkom Zlatana Ibrahimovića iz 63. minute nogometaši Barcelone došli su do važna tri boda na gostovanju kod jednog od najsigurnijih domaćina Primere. Mallorca je u 14. domaćoj utakmici tek drugi put ostala bez bodova.

Nogometaši Josepa Guardiole imaju se pravo radovati pobjedi ostvarenoj u 29. kolu, no valja naglasiti da je ona, uprkos supremaciji Barcelone, ostvarena tek minimalnom 1-0 pobjedom i to nakon što se prvobitni plan odmaranja Lionela Messija pokazao promašenim. Argentinac je u igru ušao u 51. minuti umjesto povrijeđenog Andresa Inieste, Xavi je zamijenio Yayu Tourea i tek je time odškrinut put do pobjede.

Uvodno je poluvrijeme prošlo bez pogodaka, a Guardiolina ekipa nikako se nije mogla zadovoljiti "samo" bodom na stadionu na kojem je Mallorca (do ovog susreta) ostvarila 12 pobjeda i poraz od Seville.

Gol odluke švedski je reprezentativac postigao iz blizine nakon što je udarac iz ugla izveo Xavi, a lopta došla do Ibrahimovića koji je tako došao do 15. pogotka u Primeri.

Po jedan je pogodak upisao u sve tri posljednje utakmice.

Ovom je pobjedom Barcelona ponovno prebacila lopticu pritiska na leđa Realovih nogometaša kojima predstoji pobijediti Atletico u nedjelju na Santiago Bernabeuu kako bi se vratili na vrh tabele.

Primera, 29. kolo:

Mallorca - Barcelona 0-1 (Ibrahimović 62) Malaga - Tenerife 1-1 (Apono 66 / Alfaro 86 - 11m)

Kasnije:

Zaragoza - Valencia

Redoslijed:

  1. Barcelona 74
  2. Real Madrid 71 (-1)
  1. Valencia 53 (-1)
  2. Mallorca 47
  3. Sevilla 45 (-1)