CSKA potopila Kraljeve
44

Najteži poraz za Real Madrid u historiji Lige prvaka, Carvajal optužio mlade igrače

Klix.ba
Foto: EPA-EFE
Foto: EPA-EFE
Ekipa Real Madrida doživjela je najveći poraz u historiji kada je riječ o domaćim utakmicama u Ligi prvaka, a njih je na Santiago Bernabeuu pobijedila CSKA rezultatom 3:0.

Ovo je najteži domaći poraz za Real Madrid otkako se takmiče u evropskim kupovima, ali debakl koji su doživjeli neće ostaviti veće posljedice s obzirom na to da su ranije osigurali prolazak u narednu fazu Lige prvaka.

Zanimljivo, ovo je prvi poraz za Real Madrid u grupnoj fazi Lige prvaka na domaćem terenu još od 2009. godine kada ih je pobijedio Milan, što je samo još jedan od pokazatelja kakvo iznenađenje je sinoćnja pobjeda CSKA.

CSKA je dva puta pobijedila Real Madrid ove godine, prvi put u Moskvi rezultatom 1:0, ali ni to im nije bilo dovoljno da dočekaju proljeće u Evropi i grupnu fazu su završili na posljednjem, četvrtom mjestu.

Oštar komentar svojim saigračima uputio je i Dani Carvajal koji je nakon meča rekao da mladi igrači ne zaslužuju dres Real Madrida.

"Prije tri sedmice smo pričali o tome da mladi igrači koji su odrasli u Real Madridu mogu bez problema igrati u prvoj postavi, ali su danas pokazali da ne zaslužuju to. Frustrirani smo zbog domaćeg poraza, ali smo završili kao prvoplasirani u grupi i to je najbitnije", kazao je Carvajal.

Za Real je ipak najbitnije da što spremniji dočekaju subotnji duel protiv Rayo Vallecana kako bi eventualnom pobjedom zadržali priključak za prvoplasiranom Barcelonom. Trenutno Kraljevski klub kasni pet bodova.