Bez obzira na štrajk
0

Na osiguranju utakmice BiH - Rumunija maksimalan broj policajaca

FENA
Foto: Feđa Krvavac/Sarajevo-x.com
Foto: Feđa Krvavac/Sarajevo-x.com
Uprava policije MUP-a Zeničko-dobojskog kantona (ZDK) organizovala je sastanak Štaba za koordiniranje i usmjeravanje aktivnosti na obezbjeđenju kvalifikacione utakmice za Euro 2012. godine između nogometnih reprezetnacija Bosne i Hercegovine i Rumunije koja će se odigrati u subotu, 26. marta (19,15 sati) na stadionu Bilino polje.

Prema informacijama iz MUP-a ZDK, na stvaranju i održavanju bezbjednog stanja prije, za vrijeme i nakon održavanja utakmice, angažovat će se maksimalan broj policijskih službenika ove Uprave, te je naglašena obaveza dosljedne primjene Zakona o bezbjednosti održavanja sportskih takmičenja u ZDK-a koji se primjenjuje već nekoliko godina.

Predsjednik Sindikata policije MUP-a ZDK, Elvedin Mioč, potvrdio je „Feni“, kako će bez obzira na štrajk oko 1.500 policijskih službenika MUP-a ZDK koji će početi u petak, dan prije utakmice, policajci profesionalno izvršavati svoju dužnost na osiguranju ovog sportskog događaja.

"Riječ je o događaju od državnog značaja i tu sigurno neće biti nikakvih spekulacija. Utakmica BiH - Rumunija bit će besprijekorno osigurana, kao uostalom i sve prethodne", kaže Mioč.

MUP ZDK-a usvojio je Plan mjera i radnji na obezbjeđenju utakmice BiH - Rumunija na kojoj se očekuje prisustvo oko 15.000 gledalaca.