Protiv Rumuna biti ili ne biti
0

Većina igrača dolazi danas, Rahimić sutra

Sarajevo-x.com
Foto: Arhiv/Fotoservis
Foto: Arhiv/Fotoservis
Okupljanjem bh. fudbalskih reprezentativaca u hotelu Hercegovina na Ilidži danas počinje operacija Rumunija, najvažnija kvalifikacijska utakmica za Euro 2012. godine u Poljskoj i Ukrajini, koja će biti odigrana 26. marta na stadionu Bilino polje u Zenici.

Reprezentaciji Bosne i Hercegovine neophodna je pobjeda i tri boda ukoliko želi zadržati šanse za plasman na prvo veliko fudbalsko takmičenje. Naravno, pobjeda će biti bitna samo u slučaju da FIFA i UEFA ne suspenduju Nogometni/fudbalski Savez BiH zbog neispunjavanja zahtjeva o reorganizaciji Saveza i uvođenju funkcije jednog predsjednika.

Većina reprezentativaca trebala bi u naš glavni grad stići u toku, dok će kasniti Elvir Rahimić, koji danas igra utakmicu za CSKA.

Selektora Safeta Sušića može radovati povoljno zdravstveno stanje reprezentativaca, a posebno povratak na teren kapitena Emira Spahića, koji je odigrao posljednje kolo francuske lige za svoj Montpeiller.

Sušiću će mnogo značiti i dobre igre Zvjezdana Misimovića u ruskom prvenstvu. Miske je u dvije utakmice upisao asistenciju i pogodak, a posljednji meč je počeo u prvih 11.

Rumuni će u Sarajevo sletjeti u četvrtak, a službeni trening će održati dan prije utakmice.

Selektor Rumunije Razvan Lucescu pozvao je 23 igrača za susret protiv BiH, od kojih 12 stiže iz inostranstva.