Nogomet
89

Na krilima Drogbe Obala Slonovače preokrenula i pobijedila Japan

Totalsport
Nogometna reprezentacija Obale Slonovače pobjednički je otvorila Svjetsko prvenstvo u Brazilu. U 1. kolu grupe C u Recifeu je savladala Japan s 2-1.
Foto: AFP
Foto: AFP

Samuraji su imali prednost od 16. minute kada je zabio Keisuke Honda, ali Slonovi su u drugom poluvremenu, i to u razmaku od samo dvije minute, preokrenuli pogocima Wilfrieda Bonyja i Gervinha. Selektor Obale Slonovače Sabri Lamouchi iznenadio je izostavljanjem Didiera Drogbe iz početne postave, a slučajno ili ne, preokret se dogodio svega nekoliko minuta nakon što je legendarni napadač ušao u igru i bio organizator napada.

Foto: AFP
Foto: AFP

Japan je poveo u 16. minuti kada je Yuto Nagatomo s lijeve strane gurnuo loptu Hondi na rubu šesnaesterca. Ofanzivni veznjak Milana je napravio korak-dva i potom ljevicom zakucao loptu pod prečku.

Obala Slonovače je nakon toga krenula u ofanzivu, bilo je tu puno nepreciznih udaraca, ali u konačnici se hrabra i otvorena igra Afrikancima isplatila.

Foto: AFP
Foto: AFP

U 64. je minuti desni bek Toulousea Serge Aurier nabacio u kazneni prostor, a Bony glavom pospremio loptu iza Eijija Kawashime. Manje od dvije minute kasnije gotovo identična situacija. Opet je s desne strane nabacio Aurier, ali je ovaj put glavom zabio Gervinho za konačnih 2-1 i pobjedu Obale Slonovače.

Slonovi sljedeću utakmicu igraju u četvrtak protiv Kolumbije, a isti dan će se Japanci suprotstaviti Grcima.

SP 2014, grupa C, 1. kolo:

Obala Slonovače - Japan 2-1 (Bony 64, Gervinho 66 / Honda 16) Kolumbija - Grčka 3-0 (Armero 5, Gutierrez 58, Rodriguez 90+3)