Nogomet
14

Musemić: Želimo pobijediti Slaviju i ostati u vrhu tabele

Piše: N. Jamaković
Foto: D. S./Klix.ba
(Foto: Davorin Sekulić/Klix.ba)
Trener FK Sarajevo Husref Musemić izjavio je kako želi novu pobjedu u 17. kolu Premijer lige protiv Slavije, kako bi njegov tim ostao u vrhu tabele.

"Ovo je treća ekipa koja mijenja trenera pred Sarajevo, ranije su to učinili Mladost te Vitez pred revanš u Kupu. Sigurno je da će to dati dodatni motiv igračima Slavije da se dokažu pred novim trenerom, međutim, smatram da smo mi kvalitetnija ekipa, a na raspolaganju su mi i svi igrači koji su bili u kombinaciji i u prošloj utakmici sa Zrinjskim", rekao je Musemić.

On je dodao da je vezni igrač Sarajeva Muhamed Džakmić i definitivno izgubljen do kraja sezone, a u narednim danima će opet morati na operaciju.

Igrač Sarajeva Mario Tadejević ne očekuje laganu utakmicu protiv Slavije, ali ističe kako su igrači Sarajeva opredijeljeni da uz maksimalan angažman zabilježe pobjedu i tako se vrate na pobjednički kolosijek.

Musemić je najavio kako će u ovu utakmicu ući sa dva napadača, te da očekuje da će Slavija biti defanzivno orijentisana kao i većina ekipa koje gostuju na Koševu.

"Godilo nam je što ovaj put nismo igrali u srijedu, tako da je ekipa dosta svježija za ovaj meč. Dosta igrača se žalilo na umor, što je i opravdano, jer je njih 13-14 igralo non-stop u posljednje vrijeme", naveo je Musemić i pozvao navijače da podrže njegov tim.

Utakmica Sarajevo - Slavija na rasporedu je u nedjelju sa početkom u 17 sati, uz direktan prijenos na Areni Sport. Cijena ulaznica za sjevernu tribinu "Vedran Puljić" je 5 KM, za istok je sedam, a za zapad osam KM.