Nogomet
0

FOTO / Musemić: Na Koševu više nemamo pravo na kiks

Piše: Nedžad Jamaković
Foto: N. G./Klix.ba
Foto: N. G./Klix.ba
Uoči sutrašnjeg derbija 9. kola nogometne Premijer lige BiH između Sarajeva i Borca, koji počinje u 17 sati na stadionu Asim Ferhatović Hase, trener Bordo tima Husref Musemić je izjavio da njegova ekipa više nema pravo na kiks na domaćem terenu.
Foto: Nedim Grabovica/Klix.ba
Foto: Nedim Grabovica/Klix.ba

"Uvijek kada igraju prvi i drugi na tabeli, to je derbi. Međutim, sve osim pobjede u ovoj utakmici za nas bi bilo nezgodno i neprijatno. Želimo li ostati na vrhu, a FK Sarajevo to uvijek želi, ovu utakmicu moramo pobijediti. Osim toga, imali smo dosta kikseva na Koševu, tako da nam se novi ne smije desiti", rekao je Musemić na konferenciji za medije uoči sutrašnjeg meča.

On je istakao kako je trenutni lider na tabeli Borac prijatno iznenađenje dosadašnjeg dijela prvenstva, s obzirom na probleme u kojima su se našli pred početak takmičenja.

Husref Musemić (Foto: Nedim Grabovica/Klix.ba)
Husref Musemić (Foto: Nedim Grabovica/Klix.ba)

"Oni imaju nekoliko kvalitetnih i iskusnih igrača, tako da njihov trenutni rezultat sigurno nije slučajan", naveo je Musemić, koji u sutrašnjem meču neće moći računati na povrijeđenog Džakmića, bolesnog Jevtića te Trivunovića, koji ima tri žuta kartona.

Prvi put u karijeri kapitensku traku od početka utakmice nosit će Amer Dupovac, kojem je ta čast pripala upravo u ovom derbiju. "Mi igrači uvijek želimo igrati jače utakmice poput ove. Borac ima dobru ekipu, ali uz naš maksimalan angažman i ozbiljan pristup, pobjeda neće izostati. Drugi smo na tabeli i nemamo neki veliki pritisak na plećima, a ovom pobjedom idemo na prvo mjesto ispred Borca", istakao je Dupovac.

Amer Dupovac (Foto: Nedim Grabovica/Klix.ba)
Amer Dupovac (Foto: Nedim Grabovica/Klix.ba)

Musemić je na kraju dodao i kako je od njegovog ponovnog dolaska na klupu Sarajeva Bordo tim poražen samo dva puta, oba puta protiv Širokog Brijega.

"Prvi put je sudija završio karijeru, a drugi put je presudio faktor sreće. Međutim, bilo je dosta neriješenih rezultata", naveo je Musemić statističke pokazatelje učinka njegovog tima.