Nogomet
69

Musemić: Gnusne uvrede nismo zaslužili, razmislit ću šta i kako dalje

Piše: Nedžad Jamaković
Dejan Bandović i Husref Musemić (Foto: Nedim Grabovica/Klix.ba)
Trener FK Sarajevo Husref Musemić uoči gostovanja njegovog tima u nedjelju u Mostaru protiv Zrinjskog, u okviru 16. kola Premijer lige BiH, želi nastaviti niz bez poraza na gostujućim utakmicama.

Musemić je na konferenciji za medije u Sarajevu istakao kako je Bordo tim u ovoj sezoni imao četiri pobjede i tri neriješena ishoda u gostujućim utakmicama, a niz bez poraza želi nastaviti i u Mostaru. "To je teška i važna utakmica za oba tima. Suspendovanih igrača zbog kartona nemamo, a Cimirot i Karić se oporavljaju od povreda i nadam se da će biti spremni za meč", rekao je Musemić.

Golman Dejan Bandović je istakao kako ovom derbi utakmicom počinje proljetni dio prvenstva.

"Zgusnut raspored i igranje utakmica u srijedu i u subotu utjecao je na možda nešto lošije igre inače u ligi. U Mostaru želimo ostvariti pozitivan rezultat i nastaviti našu borbu za titulu", istakao je Bandović.

Trener razmišlja o odlasku

Musemić se potom osvrnuo i na uvrede koje mu dolaze "sa jednog dijela tribina stadiona Koševo".

"Ja također nisam zadovoljan igrama Sarajeva, kao što nije ni većina navijača. Pitanje je, međutim, imamo li mi u ovom trenutku igrače koji odgovaraju ambicijama Sarajeva. No, bez obzira na to, ja ću po završetku ovog mini ciklusa od četiri utakmice, dobro razmisliti o tome šta i kako dalje, čak i da u sve četiri utakmice pobijedimo. Čovjek se jednostavno zapita vrijedi li trpjeti uvrede sa jednog dijela tribina i vrijeđanje roditelja koji su mrtvi. Ja razumijem da navijači konačno žele neki trofej, a trener je uvijek kriv i ja ne bježim od odgovornosti. Međutim, ni ja ni igrači nismo zaslužili takve uvrede", rekao je Musemić, dodajući kako ga to itekako pogađa kao čovjeka koji je ostavio nešto iza sebe u klubu.

Na upit o stalnim promjenama u ekipi, Musemić je kazao kako sve vrijeme nastoji osvježiti neke igrače, ali i dati svima šansu, sve kako bi izvukao maksimum iz svog tima.

Na konferenciji za medije najavljeni su i mečevi omladinskih selekcija Sarajeva, budući da kadeti i juniori u subotu u 11, odnosno 13 sati, igraju protiv vršnjaka iz Željezničara.

Kadeti i juniori najavljuju pobjede

Koordinator Omladinskog pogona FK Sarajevo Almir Hurtić istakao je zadovoljstvo zbog pridavanja značaja mlađim selekcijama te kazao kako predstojeće utakmice nose posebnu draž, jer je riječ o gradskom rivalitetu i derbiju.

"Bitno je istaći da su u obje kategorije Željo i Sarajevo u vrhu tabele, zbog čega ove utakmice imaju još veći značaj", rekao je Hurtić.

Kadet Adis Vazda i junior Emir Plakalo su istakli kako spremno dočekuju ove utakmice te se nadaju dobroj igri i pobjedi.