Nogomet
9

Musemić želi da Sarajevo postigne gol više u Gabeli; Hadžić: Cilj su tri boda

Piše: J. Hadžiahmetović
Foto: F. K./Klix.ba
Husref Musemić, šef Stručnog štaba FK Sarajevo (Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba)
Uoči 20. kola BHT Premijer lige BiH, u kojem će FK Sarajevo gostovati kod GOŠK-a iz Gabele, šef Stručnog štaba Bordo tima Husref Musemić kazao je kako će ovo biti veoma bitna utakmica za FK Sarajevo.

Musemić je kazao kako je u timu sa Koševa uoči ove utakmice mnogo bolja situacija što se tiče povrijeđenih igrača.

"Muhamed Džakmić se oporavio i najvjerovatnije će igrati. Imamo sve igrače na raspolaganju osim Ermina Huseinbašića. Ova utakmica je veoma bitna za nas i za GOŠK. S obzirom na to da želimo prikupiti što više bodova, mi nemamo šta previše taktizirati. Pokušat ćemo postići gol više", kazao je Musemić.

Musemić je gledao utakmicu prošlog kola u kojoj je GOŠK gostovao na Grbavici, gdje su od Željezničara izgubili 2:0. Šef Stručnog štaba Sarajeva vjeruje kako će ovo za domaći tim biti dosta drugačija utakmica od prethodne. Kao najveću prijetnju tima iz Gabele Musemić je izdvojio Jusufbašića, Bekića i Bošnjaka.

Napadač Emir Hadžić vjeruje kako će u Gabeli biti veoma teška utakmica.

"Igramo protiv ekipe koja se bori za opstanak i koja nema pravo na propust. Također, ovo se odnosi i na nas jer se borimo za titulu. U ovom trenutku mislim da smo kvalitetnija ekipa što pokazuje i tabela. Sa  maksimalnim pristupom sigurno  možemo doći do cilja, a to su tri boda", kazao je Hadžić.

Utakmica između GOŠK-a i Sarajeva igra se u nedjelju od 16:30 sati na stadionu Podvala u Gabeli.