Nogomet
1

Musemić: Sarajevo će napasti u Širokom Brijegu

Piše: Nedžad Jamaković
I nakon kiksa protiv Leotara (0:0) u 22. kolu Premijer lige BiH, trener FK Sarajevo Husref Musemić izjavio je da ne odustaje od titule. Stoga je i danas na konferenciji za medije u Sarajevu najavio kako će njegov tim igrati napadački u nedjelju protiv Širokog Brijega na Pecari.
Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba
Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba
Široki Brijeg i Sarajevo susret 23. kola Premijer lige BiH igraju u nedjelju od 17 sati, uz direktan prijenos na Areni Sport. Organizovani dolazak na tu utakmicu najavilo je 200 navijača Bordo tima.

"Mi u toj utakmici nemamo šta kalkulisati. Tražit ću od svojih igrača da igraju sa više rizika prema naprijed, kako bismo stvorili što više šansi i pokušali postići bar jedan gol", rekao je Musemić.

Strateg Sarajeva je najavio da se u tim vraćaju Torlak, Dupovac i Melunović, dok će zbog kartona pauzirati Haurdić.

Husref Musemić (Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba)
Husref Musemić (Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba)
Na konferenciji za medije govorio je i nogometaš Sarajeva Mario Tadejević, koji je istakao kako očekuje da će Sarajevo odigrati dobro i muški. "Nadam se pozitivnom ishodu u Širokom, jer želimo vratiti povjerenje navijača i publiku na Koševo", kazao je on.

U četiri utakmice sa Sarajevom ove sezone Musemić je osvojio osam bodova te kaže da time nije zadovoljan. "Da smo pobijedili Leotar imali bismo 10 bodova iz četiri utakmice i tada bih mogao reći da sam zadovoljan, s obzirom na to da smo igrali i dvije utakmice u gostima. Ovako, to nije slučaj", dodao je Musemić.

Mario Tadejević (Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba)
Mario Tadejević (Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba)
Na upit da Sarajevo ima negativnu tradiciju na gostovanjima kod Širokog, odgovorio je kako je tradicija tu da se ruši. "Osim Širokog, mi imamo još tri teška gostovanja do kraja, protiv Borca, Željezničara i Zrinjskog. Međutim, nekad te utakmice protiv jačih protivnika dobijete lakše nego što očekujete, dok se recimo pokazalo da Sarajevo protiv lakših protivnika na strani ove sezone nije pobjeđivalo, u Travniku, u Srebreniku i u Bijeljini. Tako, mogu reći da je do kraja zaista sve otvoreno", zaključio je Musemić.