Nogomet
24

Musemić: Ako ponovimo igru protiv Borca pobjeda neće doći u pitanje

FENA
Fudbalski klub Sarajevo sutra na Stadionu ''Asim Ferhatović Hase'' dočekuje gradačačku Zvijezdu u susretu 26. kola BHT Premijer lige Bosne i Hercegovine.

Menadžer ''bordo'' kluba Husref Musemić vjeruje da njegovi igrači mogu ponoviti igru kakvu su prikazali u prošlom kolu na gostovanju banjalučkom Borcu i bez većih problema osvojiti nova tri boda.

"Vjerujem da ćemo opravdati ulogu favorita. Zvijezda je dobar tim koji dolazi igrati bez opterećenja, ali nećemo im dozvoliti da nas iznenade. Ako ponovimo igru iz Banje Luke nećemo imati problema", izjavio je Musemić na današnjoj konferenciji za medije.

Musemić je najavio da će protiv Zvijezde na teren izvesti najjači sastav u koji se vraćaju najbolji ovosezonski strijelac Premijer lige Emir Hadžić i defanzivac Sedin Torlak.

Strateg Sarajeva je dodao da ga ne zanima ishod utakmice između Olimpica i Željezničara, te da mu je samo bitno da njegov tim zaigra na željenom nivou i ostvari probjedu.

Konferenciji je prisustvovao i defanzivni igrač Sarajeva Ivan Tatomirović koji se složio s Musemićem da je igra protiv Borca iz prošlog kola način na koji igrači Sarajeva trebaju pristupiti svakoj utakmici.

Smatra da se oscilacije u igri Sarajeva iz prethodnih kola neće ponoviti, te da pobjeda protiv neugodne Zvijezde neće biti upitna.