Nogomet
106

Musemić: Ljekari kažu da sam "vozio" prebrzo, ne znam ostajem li trener Sarajeva

Piše: D. B.
Husref Musemić (Foto: Klix.ba)
Husref Musemić (Foto: Klix.ba)
Nakon što je prošlog petka zbog zdravstvenih tegoba smješten u bolnicu, šef stručnog štaba FK Sarajevo, Husref Musemić, u razgovoru za portal Klix.ba je rekao da se osjeća dobro i da bolnicu napušta u petak.

"Dobro se osjećam, nemam nikakve bolove, a ljekari kažu da mogu kući u petak. Pogledat će nalaze krvi, a ako bude sve uredu, napustit ću bolnicu", rekao je Musemić.

Kako kaže, ljekari su mu savjetovali da miruje.

"Rekli su mi da sam 'vozio' brže nego što smijem i preporučili su mi da mirujem. Zdravlje je najvažnije", kazao je Musemić, koji je uprkos svom stanju gledao utakmicu Široki Brijeg - Sarajevo, koju je Bordo ekipa izgubila rezultatom 2:0.

"Gledao sam utakmicu, Sarajevo je nešto pokušavalo, ali je to sve bilo bez rezultata. Ni Široki nije igrao nešto puno bolje, ali su uspjeli pobijediti. Očekivao sam i teži teren s obzirom na količinu kiše koja je padala nekoliko dana ranije. Činjenica je da Sarajevo ne igra dobro, a pitanje je da li i može bolje s obzirom na kvalitet igrača kojim raspolažemo", rekao je šef stručnog štaba FK Sarajevo.

U narednoj utakmici, posljednjoj u jesenjem dijelu prvenstva, očekuje da će Sarajevo na Koševu savladati Leotar i ostati u samom vrhu tabele, bodovno gotovo izjednačeno sa konkurentima.

"Čaka nas ta utakmica protiv Leotara koju trebamo pobijediti i izjednačiti se bodovno s ekipama u vrhu, a možda od nekih i imati bod ili dva više. Ovo 19. kolo će biti veoma zanimljivo, pa je teško reći šta će se dogoditi", rekao je Musemić.

S kakvim će kadrom Sarajevo nastupati na proljeće i da li će ostati trener još uvijek nije siguran, ali potvrdio je da Divovima trebaju tri ili četiri pojačanja te da će se, šta god da se dogodi, u ovoj sezoni boriti za titulu prvaka.

"Sarajevu su neophodna tri ili četiri pojačanja, a vidjet ćemo da li će to biti moguće ostvariti s obzirom na to da se radi o zimskom prijelaznom roku. Sigurno je da će ulazak Bilbije u ekipu mnogo značiti za nas. Da li ću ja ostati trener ne znam, ima vremena da se razmišlja o tome. Moram poslušati i ljekare, jer je zdravlje ipak najvažnije. VIdjet ćemo šta je najviše u interesu Sarajeva. Jedno je sigurno, ko kod bude vodio ekipu na proljeće, Sarajevo će se boriti za prvo mjesto", završio je Musemić.