Nogomet
0

Musa: Kvalitet je došao do izražaja, a on je na strani Mlade Boleslav

Piše: A. M.
Slaven Musa stisnuo je ruku Karelu Jarolimu nakon sinoćnje utakmice na Pecari u Širokom Brijegu. Naš predstavnik odigrao je ispod nivoa, a ono što su trener Musa i igrači najavljivali pred večerašnju utakmicu nažalost je izostalo.

"Kvalitet je došao do izražaja u potpunosti. Mi smo u početku pri rezultatu 0:0 imali dvije, tri prilike i poluprilike, nakon čega nas je protivnik kaznio. Bili su brži, jači i vidljivo je da dolaze iz dosta kvalitetnijeg i jačeg prvenstva,“ kazao je Musa i dodao:

"I pri rezultatu 3:0 i 4:0 njihov tempo igre nije padao. Bili su bolje i treba im čestitati. Želim im sreću protiv Lyona,“ dodao je Musa.

Karel Jarolim smatra da je kvalitetan presing presudio u korist njegovog tima. Već nakon prvog pogotka stvar je manje-više bila završena.

"Slažem se sa kolegom da smo u ovom trenutku bolji od Širokog Brijega, ali ne možda u mjeri kako to rezultat govori. Široki nas je namučio u prvoj utakmici, ali nam također otvorio oči i pokazao nam da na uzvratu trebamo biti oprezni. A takvi smo bili. Želio sam da kvalitetnim presingom dođemo u poziciju da povedemo i na moju sreću to nam je pošlo za rukom,“ kazao je Jarolim.

"Kada smo došli u vodstvo pola posla je bilo završeno. Kasnije smo utakmicu znalački priveli kraju i kažnjavali greške protivnika koji je u potpunosti pao na psihološkom planu,“ dodao je Jarolim.