Nogomet
3

Musa: Čelik je zasluženo slavio; Hukić: Čestitke mojim igračima na igri

Klix.ba
Foto: Klix.ba
Foto: Klix.ba
Nogometaši Čelika večeras su u okviru prve utakmice polufinala Kupa Bosne i Hercegovine rezultatom 2:0 porazili ekipu Širokog Brijega.

Trener Širokog Brijega, Slaven Musa, kazao je kako je Čelik zasluženo večeras slavio, te da će pokušati nadoknaditi zaostatak.

"Sve ste vidjeli, nema tu šta puno da se priča. Čelik je bio bolji, ljudi su zasluženo pobijedili. Apsurdno je da smo do isključenja izgledali bolje na terenu, a sa igračem više Čelik je bio bolji. Čestitke Čeliku na zasluženoj pobjedi, u velikoj su prednosti, međutim, igra se druga utakmica, a kako ste vidjeli da je u nogometu sve moguće i mi imamo svoje želje i ambicije i pokušat ćemo nadoknaditi ovaj zaostatak i plasirati se u finale", kazao je Musa.

Šef stručnog štaba NK Čelik Nizah Hukić je prvo čestitao svojim igračima na borbenosti, te navijačima na podršci svih 90 minuta.

"Ovo nije prvi put da ekipa igra sa igračem manje. Do isključenja smo imali izvrsnu priliku, ali oni su bolje stajali na terenu, kasnije su malo stali sa igrom, a mi smo se digli, iskoristili i iskoristili prilike. Da smo iskoristili i još dvije prilike nakon postignutih golova, mogli smo da riješimo prolazak u finale. Čeka nas teška uzvratna utakmica, a šta će biti u Širokom Brijegu, ne znam", kazao je Hukić.