Nogomet
0

Hukić: Čestitke mojim igračima; Tufek: Ovo je bila dobra i otvorena utakmica

Klix.ba
Na stadionu Bilino Polje u Zenici u okviru 22. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine nogometaši Čelika uspjeli su upisati nova tri boda u utakmici protiv Zvijezde iz Gradačca koja je završena rezultatom 3:1.
Emir Tufek (Foto: Klix.ba)
Emir Tufek (Foto: Klix.ba)

Trener Zvijezde Emir Tufek je kazao kako je današnja utakmica bila veoma teška za obje ekipe.

"Ovo je bila jedna tvrda utakmica u prvom poluvremenu gdje su obje ekipe dobro stajale na terenu. Bilo je poluprilika koje nismo iskoristili na najbolji način. U drugom poluvremenu smo primili ta tri gola, imali smo dosta šansi, a jednu smo ostvarili tim utješnim golom. Ovo je danas bila jedna veoma dobra i otvorena utakmica, a kolegi želim sve najbolje u daljem toku takmičenja", kazao je Tufek.

Nizah Nukić (Foto: Klix.ba)
Nizah Nukić (Foto: Klix.ba)

Šef stručnog štaba NK Čelik Nizah Hukić je kazao kako su njegovi nogometaši u prvo poluvrijeme ušli slabo i nježno, što se nije isplatilo, te da su promjene na terenu morale da se dogode u drugom poluvremenu.

"Mi smo i u najavi utakmice rekli da se pribojavamo Zvijezde iz dva razloga. Prvi razlog jeste što nam je ovo treća utakmica u šest dana, a drugi razlog je kvalitet ekipe Zvijezde. Znali smo da su oni jedna organizovana i uigrana ekipa koja hoće da igra i to se pokazalo u prvom poluvremenu. Mi nismo dobro otvorili utakmicu, igrali smo nježno i blago, no u drugom poluvremenu smo napravili preokret. U drugo poluvrijeme smo ušli agresivno, jako, odlučno smo išli na lopte i na kraju smo postigli tri gola. Svakako čestitam svojim igračima na trudu i volji koju su pokazali u današnjoj utakmici", izjavio je Hukić.

Utakmica Čelika i Zvijezde iz Gradačca završena je rezultatom 3:1. Golove za Čelik su postigli Mešanović (51. i 85. minuta), te Dedić u 89. minuti, dok je gol za Zvijezdu u 90. minuti postigao Vila.