Nogomet
123

MUP ZDK nakon jučerašnjih nereda u Zenici: Nije napadnut specijalac, uhapšena dva navijača iz Sarajeva

Piše: E. M.
Foto: Arhiv/Klix.ba
Foto: Arhiv/Klix.ba
Ministarstvo unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona saopćilo je da nakon jučerašnje utakmice između Čelika i Željezničara na Bilinom Polju nije napadnut pripadnik Specijalne jedinice, iako se ta informacija pojavila u javnosti nakon utakmice.

"Nakon utakmice između NK Čelik i FK Željezničar na terenu za igru, igrač fudbalskog kluba Željezničar fizički je napao udarcem noge u štit, pripadnika zaštitarske agencije koja je bila angažirana na održavaju reda na stadionu. Netačni su navodi pojedinih medija da je u navedenom slučaju napadnut pripadnik Specijalne policijske jedinice Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona", saopćeno je iz MUP-a ZDK.

Ovaj fizički napad je dokumentovan, kao i drugi incident u kojem su igrači Željezničara napali radnika osiguravajuće agencije koji je tom prilikom zadobio lakše tjelesne povrede. Protiv počinilaca bit će poduzete zakonom predviđene radnje.

Neposredno prije početka utakmice, kako je Klix.ba već pisao, na sjevernoj tribini stadiona gdje su bili smješteni navijači Željezničara zabilježen je incident nakon kojeg su uhapšene dvije osobe.

"Također su u 16:50 sati, na sjevernoj tribini stadiona Bilino polje, policijski službenici uhapsili osobe inicijala I. Z. i Ć. S. iz Sarajeva, zbog kršenja odredbi Zakona o sigurnosti održavanja sportskih takmičenja u Zeničko-dobojskom kantonu", dodaje se u izvještaju MUP-a ZDK.

Nakon jučerašnjeg događaja i nesportskog ponašanja, Uprava kluba s Grbavice uputila je izvinjenje zbog ponašanja svojih igrača te su dodali da će analizirati sve okolnosti koje su dovele do jučerašnjih nereda.