Nogomet
141

Kjosevski se izvinio zbog incidenta u Zenici, golman Željezničara isprovociran

Piše: D. B.
Nakon današnje utakmice 28. kola Premijer lige BiH između Čelika i Željezničara na Bilinom Polju došlo je do nereda na terenu, gdje je golman Plavih Vedran Kjosevski imao sukob sa osobom koja uopće nije imala pravo pristupa terenu.

Na snimcima koji su nastali nakon utakmice se vidi kako Kjosevski udara starijeg muškarca na terenu (1:10 na videu), a iz FK Željezničar je za portal Klix.ba stigla izjava o nemilom događaju.

"Vedran je priznao svoju grešku i izvinio se klubu i navijačima. Isprovociran je, jer ga je muškarac s kojim se sukobio prethodno pljunuo. Naš golman je reagovao u revoltu i napravio grešku, zbog čega se izvinjava. Muškarac koji ga je isprovocirao uopće nije u zapisniku te nije smio biti na terenu. FK Željezničar će ovaj incident detaljno analizirati i interno riješiti. Ovo nisu vrijednosti koje naš klub njeguje", saopćeno je iz FK Željezničar.

Također, danas su na tribinama simpatizeri NK Čelik napali trenera FK Željezničar Edisa Mulalića i njegovog pomoćnika Elvisa Karića, a na teren su prema nogometašima Plavih bačene baklje i stolice.