Nogomet
21

Muller potopio Werder i odveo Bayern u finale DFB kupa

Piše: D. B.
(Foto: EPA)
Na Allianz Areni je večeras odigran polufinalni susret DFB kupa između Bayerna i Werdera. Domaći su pobijedili rezultatom 2:0 te su se plasirali u finale.

Coman je bio zaslužan za prvo pravo uzbuđenje na večerašnjoj utakmici, šutirao je u 28. minuti iz kaznenog prostora, a lopta je završila nekoliko centimetara iznad prečke gola Werdera. Već u 30. minuti je Bayern poveo golom Mullera, koji je nakon kornera glavom poslao loptu u mrežu ekipe iz Bremena.

Mogao je Muller do novog gola samo tri minute kasnije, šutirao je s ivice šesnaesterca, ali je ovog puta lopta prošla pored lijeve stative. Prvo poluvrijeme završeno je minimalnim vodstvom Bayerna.

U nastavku utakmice je Bayern kontrolisao igru, a u 71. minuti je povisio vodstvo na 2:0. Precizan s bijele tačke bio je Muller, koji je postigao svoj drugi gol na ovoj utakmici. Krivac za prekršaj u šesnaestercu bio je nogometaš Werdera Sternberg.

Igrala se 81. minuta kada je Vidal dobro šutirao prema golu Werdera, no, lopta je završila iznad prečke. Bayern je priveo utakmicu kraju i upisao pobjedu rezultatom 2:0, koja ga vodi u finale DFB kupa. Protivnik Bayernu će u finalnoj utakmici biti bolji iz duela Herha - Borussia Dortmund, a ta utakmica se igra u srijedu.

DFB kup, polufinale:

Bayern - Werder Bremen 2:0 (Muller 30. 71.)