Nogomet
41

Mulalić pred derbi: Hladne glave pristupiti utakmici i pokazati veliko srce na terenu

Piše: S. H.
(Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba)
Povodom 106. vječitog gradskog derbija FK Željezničar je održao konferenciju za novinare, na kojoj su govorili novoimenovani trener Plavih s Grbavice Edis Mulalić i kapiten Marijan Antolović.

Željezničar utakmicu s najvećim rivalom dočekuje sa novim trenerom Edisom Mulalićem, koji je zamijenio Vladu Čapljića nakon poraza od Travnika u prošlom kolu. Oba tima, i Željezničar i Sarajevo iza sebe imaju prilično turbulentan period jer su i jedni i drugi loše otvorili novu sezonu. S obzirom da trenutna forma nije mjerodavna kada su u pitanju utakmice gradskih rivala, iz tabora tima s Grbavice očekuju pozitivan rezultat.

Šef stručnog štaba tima s Grbavice Edis Mulalić sa svojim timom pred derbi se pripremao u Međugorju, gdje su pokušali vratiti samopouzdanje za naredne utakmice.

"Moramo hladne glave pristupiti ovoj utakmici. Drago mi je da nas komšije s Koševa cijene. Mi moramo imati ideju šta hoćemo na terenu. Do sada nismo imali ideju u našoj igri. Moramo pokazati veliko srce na terenu, jer to u Travniku, u prošlom kolu nije bio slučaj", istakao je Mulalić na konferenciji za novinare.

Novi trener Želje je najavio veliku borbu svojih igrača, ne samo u narednoj utakmici već i u nastavku prvenstva.

"Ko ne bude mogao držati taj tempo, otpast će. Meni je čak i drago što veliki broj ljudi ne vjeruje u nas, to mi je još veći motiv", rekao je Mulalić.

Kapiten Plavih Marijan Antolović je istakao kako je svjestan da u dosadašnjim utakmicama nisu bili na nivou.

"Svjesni smo šta nam znači ova utakmica, dat ćemo sve od sebe da pokušamo pobijediti".

Istaknuto je da su, osim Damira Sadikovića svi igrači spremni.

Željo se trenutno nalazi na osmom mjestu tabele sa 14 osvojenih bodova, dok je Sarajevo drugoplasirano sa 19 bodova.

U dosadašnjih 105 prvenstvenih derbija, Sarajevo je slavilo 31 put dok su Plavi slavili u trideset utakmica. Neriješenim rezultatom su završena 44 susreta.

Karte za utakmicu su u prodaji od subote po cijeni od 5 do 20 KM. Utakmica vječitih gradskih rivala igra se u nedjelju s početkom u 15:30 sati na stadionu Grbavica.

Treba istaći da je FK Željezničar danas zvanično potpisao ugovor o sponzorstvu sa kompanijom Al Shiddi Group. Direktor tima s Grbavice, Mirsad Šiljak istakao je kako je to jedan od najznačajnih ugovora o saradnji koje je Željezničar potpisao ove godine. Riječ je o finansijskoj podršci za Željezničar a ugovor je potpisan na godinu dana, s mogućnošću produženja.