Nogomet
194

Mulalić nakon poraza u Međugorju: Hvala Čapljini na treningu, neki su mislili da su zvijezde

Piše: D. B.
Željezničar je danas u okviru priprema za proljetni dio sezone poražen u Međugorju od Čapljine rezultatom 0:1. Šef stručnog štaba Plavih Edis Mulalić bio je opravdano nezadovoljan.

Plavi su dominirali samo u početku utamkmice, a onda se Čapljina oslobodila pritiska i počela prijetiti golu Plavih. Odbrana Željezničara je kapitulirala, a Čapljina je na kraju slavila rezultatom 1:0. Mulalić je nezadovoljan igrom i pristupom pojedinih igrača.

"Pripremni je dio, umorni smo, ali to nije opravdanje. Hvala Čapljini na dobrom treningu, nije mogao biti idealniji za nas trenere i igrače. Pojedinci misle da mogu lagano, ali danas se niko neće sklanjati. Svaku utakmicu moramo biti na nivou. Neki naši igrači su mislili da su zvjezdice i da će lako proći. Čapljina nam je olakšala dosta trenerskog posla, hvala im na tome", izjavio je Mulalić nakon utakmice.

On nije želio imenovati one koji su danas podbacili, ali je najavio da će u narednim utakmicama igrati isključivo oni koji to budu zaslužili, bez obzira na njihovo ime i prezime.

"Interno ćemo riješiti sve, glupo je javno analizirati. U narednoj utakmici će igrati oni koji zasluže. Ne prezam od imena i prezimena, igrat će onaj koji bude na nivou. Neki igrači trebaju da vide da nije jednostavno igrati u BiH", jasan je bio Mulalić.

Ekipu Željezničara u petak očekuje prijateljski susret s Veležom.