Nogomet
8

Mulalić: Ova ekipa treba svježe krvi

Piše: E. B.
Foto: Davorin Sekulić/Klix.ba
Foto: Davorin Sekulić/Klix.ba
Željezničar je na Grbavici remizirao (0:0) protiv Slavije u 15. kolu Premijer lige BiH, a šef stručnog štaba Plavih Edis Mulalić nakon meča je bio razočaran igrom koju su prikazali njegovi igrači.

"Odigrali smo dva različita poluvremena. U prvom smo imali neku prividnu dominaciju, pa onda počnemo mahnitati, neke duge lopte počnemo slati... Slavija je došla da se brani, naš golman je ostao neocijenjen.

Ritam igre nam je bio isprekidan, a u drugom poluvremenu odigramo bolje sa deset igrača i to je dokaz da ovoj ekipi nikada ne možeš znati kako će igrati. Najveći apsurd je da smo opasniji bili sa deset igrača, isto kao u Mostaru. Ali tolike oscilacije da se dese je smiješno i sramotno jer se dešava non-stop. Variramo od super-ekstra do super-ništa, čovjek ne moze biti pametan...", komentirao je Mulalić, a potom je nagovijestio kako će biti promjena u polusezoni u igračkom kadru.

"Kako dalje? Ja bih bio sretan da mogu zarotirati i nekog ko nije bio dobar sa nekim što može, ali činjenica je da ova ekipa treba svježe krvi. Selekcija igrača je takva kakva je, treneri koji su bili prije mene su imali neke vizije sa tom selekcijom igrača i mi ćemo pokušati u ova tri kola izvući maksimum", dodao je Mulalić.

Strateg Želje smatra kako su stariji igrači morali više da pruže.

"Stariji igrači počnu odjednom da nabijaju lopte, da luduju... Valjda ne mogu pritisak publike i navijača da podnesu, ali nije mala stvar igrati za Željezničar. Ne možeš biti igrač ako ne možeš pod pritiskom da igraš. Ovdje kad prijateljsku utakmicu izgubiš je problem, a kamo li prvenstvenu...", govori Mulalić, te dodaje kako je pokušavao učiniti najbolje, no i neke stvari su išle kontra plana.

"Enis Sadiković kao vezni igrač je igrao lijevog beka, a čak i Uzelac što je ušao je stoper, ali kako je povrijeđen Mladenović, mi moramo izmišljati pozicije igračima. Tumbamo, sve smo živo isprobali, ali nemamo izbora, igrači su prinuđeni igrati na svojim neprirodnim pozicijama. Mi nemamo drugog lijevog beka... Baš moraš biti mađioničar da to sve posložiš... Igrači iz omladinskog pogona su završili utakmicu jer to je sve što imamo na rapolaganju u ovom trenutku, još samo da se mi skinemo i igramo...

Ja ne znam u ovih nekoliko situacija je li moguće promašiti gol? Prvo Kokot, pa Stokić sa dva metra, Beganoviću golman super odbrani...", kaže Mulalić, koji nije želio komentirati isključenje Enisa Sadikovića u 75. minuti.

"Dobio je karton kako je dobio. Nisam vidio je li bio zadnji igrač ali to je nebitno. Crveni smo dobili i od tog momenta mi budemo još opasniji...", rekao je Edis Mulalić, trener Željezničara.