Nogomet
27

Mulalić i Bekrić: Protiv Travnika ćemo igrati za našeg Mirzu Raščića, želimo pobjedu

Piše: D. B.
(Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba)
U Plavom salonu stadiona Grbavica danas je održana konferencija za medije povodom utakmice 25. kola Premijer lige, koju Plavi igraju protiv Travnika u subotu. Novinarima su se obratili šef stručnog štaba Edis Mulalić i nogometaš Samir Bekrić. Jedini prihvatljiv rezultat za Želju je pobjeda.

Željezničar dočekuje Travnik nakon poraza od Slobode u polufinalu Kupa BiH. Plavi su spremni da se vrati na pobjednički put.

"Utakmica sa Slobodom je iza nas, poraz je sastavni dio igre. Ko pokušava da nas zatalasa, neće. Ne sakrivamo se nakon poraza, najuspješniji smo u ovoj polusezoni i tako želimo nastaviti. Travnik smo pratili i analizirali, spremamo se za njih, imaju nekoliko sjajnih igrača i dobrog trenera. Očekujemo da će igrati defanzivno", izjavio je Mulalić.

Tiago i Đermanović se vraćaju u ekipu, dok zbog suspenzija neće biti Memije i Blagojevića.

"Vraćaju nam se Tiago i Đermanović, koji nisu 100 posto spremni, Oni mogu igrati nekoliko minuta. Suspendovani su Memija i Blagojević", rekao je trener Plavih.

Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba
Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba

Željezničar ne odustaje od vrha tabele.

"Ciljevi kluba ostaju isti, prije nekoliko mjeseci smo mnogo zaostajali, ali smo to nadoknadili. Sutra nam je potreban pozitivan rezultat, igrači su toga svjesni. Sistem igre nećemo mijenjati", kazao je Mulalić.

Još jednom je naglasio da ne odustaje od plasmana u finale Kupa BiH.

"Kup nije završen, Sloboda je dala dva gola na Grbavici, tako da i mi možemo postići dva u Tuzlu. Kad se završi utakmica na Tušnju, vidjet ćemo šta će biti na kraju", poručio je šef stručnog štaba Željezničara.

Plavi će sutra igrati za ubijenog navijača Mirzu Raščića. U subotu je godišnjica njegovog ubistva.

"Volio bih da sutra igramo za našeg Mirzu Raščića, da srčano istrčimo na teren i pobjedimo za njega", istakao je Mulalić.

Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba
Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba

Potom se novinarima obratio i Bekrić, koji želi sva tri boda.

"Svjesni smo da se moramo vratiti na pravi put, držimo se zajedno. Želimo dobiti Travnik i pripremiti se za naredne. Sutra je godišnjica smrti navijača Mirze Raščića, dat ćemo sve od sebe da pobijedimo", izjavio je Bekrić.

Utakmica Željezničar - Travnik se igra u subotu s početkom u 18:00 sati.

Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba
Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba

Tokom današnje konferencije za medije FK Željezničar je ozvaničio saradnju s kompanijom General Logistic d.o.o. Sponzorski ugovor su potpisali direktor kluba sa Grbavice Mirsad Šiljak i izvršni direktor pomenute kompanije Irnes Bašić. Plavi ove sezone imaju više od 70 sponzora.