Nogomet
72

Mulalić uoči susreta s Rudarom: Vjerujemo u plasman u Evropu, borit ćemo se dok god imamo šanse

Piše: D. B.
Željezničar će u 29. kolu Premijer lige BiH ugostiti Rudar na Grbavici, a iz tabora Plavih poručuju da žele pobjedu te da još uvijek vjeruju u plasman u Evropu.

Utakmica s Rudarom dolazi nakon poraza Željezničara u Zenici, kojim su Plavim šanse za Evropu drastično smanjene. Ipak, predaje nema.

"U srijedu se svašta događalo i žao nam je zbog toga, ali smo se okrenuli utakmici s Rudarom. Bogičević je kartoniran, a suspendovani su Blagojević i Kjosevski. Ipak, napravit ćemo ozbiljnu ekipu i dok postoji šansa, borit ćemo se. Iz dva preostala kola želimo izvući maksimum. Vjerujemo da možemo u Evropu, nemamo šta izgubiti. Dobili su nas prije sedam mjeseci i novi susret dočekujemo nakon poraza. Ipak, moram napomenuti da smo u ovih sedam mjeseci u 13 utakmica upisali 10 pobjeda, dva remija i jedan poraz. Rudar nam je dužnik iz prvog dijela sezone. Očekujem da će igrati u defanzivnoj formaciji, ali nas ne interesuje ništa osim pobjede. Situacija je otežana, ne zavisimo sami od sebe, ali moji momci u posljednje dvije utakmice sezone mogu slaviti. Borit ćemo se za Evropu dok imamo šanse", izjavio je Mulalić.

Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba
Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba

Nemile scene nakon utakmice u Zenici ostavile su posljedice na ekipu Željezničara, ali je pobjeda nad Rudarom iznad svega.

"Ne može niko biti spokojan kad se dogodi nešto kao u Zenici. Bio sam i ja igrač, a poslije rata sam se nalazio u mnogo gorim situacijama. Neke stvari ne opravdavamo unutar našeg kolektiva. Mislim da su momci svjesni situacije u kojoj se nalaze i da ih interesuje pobjeda protiv Rudara. Kasnije će biti vremena za analize", rekao je trener Plavih.

Rudar je posljednja ekipa koja je pobijedila Želju prije Čelika, a prvotimac Želje Srđan Stanić želi vratiti protivnicima istom mjerom. On također vjeruje u plasman u Evropu.

"Mi smo posljednji poraz prije Čelika doživjeli upravo protiv Rudara u Prijedoru. Oni imaju negativan niz, ali ih nećemo potcijeniti. Moramo ići na pobjedu, to ne krijemo, dok ima šansi, borit ćemo se za Evropu hrabro i jako. Ako nam se rezultati poklope, nadamo se uspjehu i ostvarenju cilja s početka sezone", kazao je Stanić.

Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba
Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba

Plavi žale za izgubljenim bodovima.

"Igrali smo dobro protiv Zrinjskog, imali šanse da pobijedimo, ali ih nismoiskoristili. Slično je bilo i protiv Čelika, tako da imamo za čime žaliti", istakao je prvotimac Plavih.

Na Grbavici nisu zadovoljni suđenjem.

"U bh. nogometu nije sve sport. Ekipu sam preuzeo 1. oktobra i jedini sam trener koji hvali suđenje. Međutim, bilo je svega u posljednje vrijeme, od moje suspenzije, preko penala protiv Zrinjskog, pa do poništenog regularnog gola u Zenici. Neću više ni hvaliti ni kritikovati suđenje, neka rade i sviraju šta hoće. Mi trebamo ostati sportisti i dati maksimum. Neke stvari su smiješne", završio je Mulalić.

Utakmica Željezničar - Rudar se igra sutra na stadionu Grbavica od 17 sati.