Komentari (42)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Prvo osudite GENOCIDASE,pa mozemo na dalja razmatranja.....
osudise covjeka, a nikoga nije uvrijedio. vece su fasiste ovi iz EU koji na svaki pomen domoljublja kazu da je fasizam. nebih se iznenadio da za 10 godina pocnu kaznjavati bih zbog pjevanja pjesme "bonsom behar probeharao"
Hajde neka mi netko od ovih pacenika objasni cime je to Simunic raspirivao etnicku mrznju i koji nacisticki simbol je koristio.Pa kaznili su ga po zakonu o sprecavanju nereda na sportskim terenima (iako se zna ko je utakmicu gledao )I navodno raspirivanje rasne mrznje.Slogan iz hrvatske povjesti nije niti nacisticki simbol niti propagira etnicku mrznju.Vjekovni je izraz hrvatskog domoljublja, druga je stvar sto su ga i ustase koristile.No on nije eksplicitno zabranjen hr.zakonom kao nac. simbol
očekujem da sve reprezentacije nose natpis NO RASISM i da se sportisti ponašaju u skladu s njim
šimunić je igrač koji je bruka za nogomet. njegov start nad reprezentativcem srbije u beogradu je zaslužio zabranu igranja nogometa barem dvije godine. osim toga šimunić je bruka i za čovječanstvo kad se pogleda koje pozdrave koristi. nije problem u šimuniću, problem je u tome što većina hrvata, pogotovo iz hercegovine isto tako misli. javno to neće reći da im evropa ne bi dala soli na rep, ali u svojoj suštini većina njih podržava ustaški fašistički pokret. ista stvar je i sa srbima koji podržavaju četnički fašistički pokret, ili sa bošnjacima u bosni koji blagonaklono gledaju na sve veći islamizaciju društva.
Nacionalista Čovjek koji se, nemajući nekih većih uspjeha u životu, ponosi nečim što ni na koji način nije njegova zasluga; On se naime ponosi time što je njegova majka odlučila se kresne baš sa pripadnikom njegovog a ne nekog drugog naroda. Bravo mama! "Ja sam građanin, ne Atine ili Grčke, ja sam građanin svijeta" ( Sokrat )
Zašto FIFA nepoštuje svoj statut? Discrimination of any kind against a Country, private person or group of people on account of race, skin colour, ethnic, national or social origin, gender, language, religion, political opinion or any other opinion, wealth, birth or any other status, sexual orientation or any other reason is strictly prohibited and punishable by suspension or expulsion. Article 3 Ukoliko be si prifržavali svojih vlastiti pravila u opvom slučaju mogli bi čak da izkluče u najmanju ruku igrača pa čak i HR na učestovanju na SP.
Nacizam vam je u povampirenim glavama.
nije se iskazao igrom pa sad da se pokaze time, jadan nacin za skretanje paznje na sebe, upamcen ce biti po tome sto je rekao ZDS, a ne kao dobar igrac. Politika i sport se ne bi trebali mijesati!
nisam poklonik zabrana, prvenstveno verbalnih zabrana, jer su u ovim našim krajevima zabrane kontraproduktivne, ovdje je nešto zanimljivo tek kad se brani, ovakve stvari se rješavaju na drugi način, društvenom osudom, lijek protiv ovog bio bi kad bi hns i niko kovač, ekspresno donijeli odluku o udaljavanju šimunića iz repke, s objašnjenjem da ljudi s ovakvim stavovima ne mogu igrati za reprezentaciju, međutim to je teško očekivati jer se u hrvatskoj ustašluci tretiraju kao nestašluci, osuđujemo ih ali mlako.
koda je ubio nekog. lik je samo rekao za dom spremni...
nema smisla covijeka toliko kaznjavati, ovo je preslo granicu pobogu momak nije nikog uvrijedio, ali eto izgleda da hrvatska vlada mora raditi kako joj se kaze,
Fasiste iz EU ne vole ovaj balkanski fasizam, on mi je malo tvrd. Oni vole profinjeni francuski ili italijanski fasizam. Mamicu im europsku
Nije mi jasno zasto se Vi,govorim portalu klix-u,a i ostalim koji konstantno komentarisete,uopće toliko bavite Šimunićem i njegovom kaznom?? Desilo se,uzvikivao je,objavili ste i KRAJ. Ovo je, uostalom stvar HRVATSKE! Je li ovo neka provokacija,izazivanje,obogaćivanje portala,ili pokusavate privuci medijsku pozornost?? ------prizemnite se malo-------
ma stoka klikovska
Sud je rekao svoje i tacka. Kome smeta odluka nek se zali sudu.
Vidi kako 1000 japanskih ustaša pjeva "Za dom! U boj!" http://www.youtube.com/watch?v=uKYRPzc_3M8
Evo dobro je covjek prokomentarisao; "Japanci su čuli izjave "Srbija do Tokija" i evo - ozbiljno su shvatili srpske prijetnje i ne daju se :)))" Medjutim ja mislim da je u pitanju nesto mnogo dublje. Turski historicari i etnolozi dokazali da su japanci genetski turci ali isto tako da su zagorci koji su u osnovi matica hrvatske nacije takodje turci. Nije zajebancija ko ne vjeruje neka provjeri. Zato je "moj did" bio ustasa jer su hrvati turci, sad ga shvatam .
To ko oni što su našli srpske mumije u Kini... hahaha :D proguglajte
PRIKAŽI ODGOVORE (1)
U demokratskom društvu svako može pričati šta hoće ne ugrožavajući drugoga. Kao neko ko ne podnosi nacionalizam želim da vjerujem da je ovo sve bilo u euforiji odlaska na SP i ne bih pridavao neki politički značaj. Istina da Šimuniću kao iskusnom igraču koji je dugo igrao vani ovo nije trebalo baš zbog ovakvih posljedica, ali sad šta je tu je, kad bi se ovako svako kažnjavao 90% diskutanata ovdje bi trebalo kazniti, zar ne.