Nogomet
739

Muhamed Bešić: Žao mi je!

Piše: J. H.
Muhamed Bešić u duelu sa Lionelom Messijem (Foto: EPA)
Muhamed Bešić u duelu sa Lionelom Messijem (Foto: EPA)
Muhamed Bešić, najbolji pojedinac sinoćnje utakmice protiv Argentine, ali i onih prijateljskih protiv Meksika i Obale Slonovače, u razgovoru za mađarske medije izrazio je žaljenje zbog situacije u kojoj je Lionel Messi postigao gol.

Elvir Rahimić je napokon dobio dostojnu zamjenu na poziciji defanzivnog veznog.

Nakon što je prekomandovan iz mlade selekcije Bosne i Hercegovine, Bešić je za kratko vrijeme zadobio povjerenje selektora Zmajeva Safeta Sušića i odužio mu se odličnim igrama u državnom dresu.

Sve do te 65. minute i gola Messija, mladi defanzivac je u saradnji sa ostalim igračima odbrane Zmajeva sjajno zaustavljao Di Mariju, Aguera, Higuaina...

Par sekundi prije nego će Messi poslati loptu u mrežu Asmira Begovića, Bešić i Bičakčić su zasmetali jedan drugom nakon čega je Argentinac imao otvoren put prema našem golu.

"Pet puta sam gledao tu situaciju i još uvijek ne razumijem šta se desilo. Žao mi je što smo se sudarili", kazao je Bešić za mađarski portal Nemzeti sport.

Dodao je da vjeruje u prolazak u drugi krug Mundijala i pobjede protiv Irana i NIgerije.

"Rezultat je mogao biti povoljniji po nas, ali se ne stidimo kako smo igrali", kazao je Bešić.

Nakon dvije prijateljske utakmice i sinoćnje protiv Argentine, Bešić će itekako biti tražen igrač nakon Mundijala.

"Mnogi su me pohvalili nakon utakmice, stručni štab je zadovoljan kako sam igrao. O budućnosti još uvijek ne bih govorio", dodao je Bešić.

Od svih reprezentativaca BiH najviše je pretrčao Muhamed Bešić, čak 12.271 metra.