|

VIDEO
/
Muhamed Bešić je budućnost "zmajeva"

Muhamed Bešić je budućnost "zmajeva"
0
S
Piše: E. Isanović
2.1.2011. u 21:05
32
komentara
0

dijeljenja
Često se raspravlja o bh. talentima koji su u prošlosti mogli, a nisu igrali za našu reprezentaciju. Kao primjer gotovo uvijek se podvuče ime Zlatana Ibrahimovića. Proteklu 2010. godinu pamtit ćemo po otkriću stopera HSV-a Muhameda Bešića (19) koji je debitovao i u A timu.


Suverene partije za U-21 selekciju naše zemlje, gdje je bio legitimni komandant odbrane, poslale su snažnu poruku da bez problema može odigrati i u seniorskom sastavu. Selektor Safet Sušić nije puno razmišljao treba li Bešića preseliti iz mlade reprezentacije, u kojoj je spoznao sve njegove vrline.

U prijateljskom dvoboju protiv Slovačke bio je rame uz rame sa Džekom i društvom. Godinu iza nas Muhamed će pamtiti po činjenici da je debitovao za mladu bh. reprezentaciju, prvi tim HSV-a i A selekciju "zmajeva".

Njegov nogomet je tako lagan i tako žestok. Reagira pravovremeno, ne ustručava se otići u napad. Specijalnost mu je blokiranje najopasnijih suparnika. Stručnjaci mu predviđaju blistavu budućnost.Jednom prilikom Bešić je istakao:

"Puno mi znači podrška Sergeja Barbareza. Kada smo se upoznali naglasio mi je da radim, da budem strpljiv i da moje vrijeme tek dolazi. Drago mi je vidjeti njegovu i sliku Hasana Salihamidžića u klupskim prostorijama. Oni su ostavili dubok trag u mom aktuelnom klubu".

Da se zaista radi o velikom talentu potvrđuje engleski portal Goal.com koji je Bešića svrstao među 100 igrača koji bi mogli obilježiti 2011. godinu.
Prijavi grešku


Komentari (32)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...