Dobre vijesti za Sušića
0

Muhamed Bešić počinje među 11 najboljih u HSV-u

Totalsport
Muhamed u dresu HSV-a
Muhamed u dresu HSV-a
Mladi odbrambeni nogometaš naše reprezentacije Muhamed Bešić mogao bi na HSV-ovu gostovanju kod Hannovera u subotnjem dvoboju 13. bundesligaškog kola zaigrati od prve minute.

Rasplet je to novog teškog slučaja povrijeđivanja na utakmicama holandske nogometne reprezantacije. Ovaj je put, u 1-0 pobjedi svjetskih prvaka u prijateljskom meču protiv Turaka u Amsterdamu, teže stradao 30-godišnji stoper Joris Mathijsen. Šef odbrane HSV-ova sastava povrijedio je desni zglob u jednom duelu u sudijskoj nadoknadi prvog poluvremena. Završio je potom u bolnici, dobio gips i štake. Sumnja se da je pouzdani stoper, koji je ove sezone odigrao sve do jedne bundesligaške minute za HSV, slomio zglob.

Kako je u nastupu za Obalu Bjelokosti u Poljskoj (3-1 za Poljsku) povredu Ahilove tetive obnovio i desni bek Hamburžana Guy Demel, gotovo sigurno će u Hannoveru od prve minute na teren istrčati 18-godišnji Bešić.

Prošlog je vikenda rođeni Berlinčanin debitirao za HSV na gostovanju kod Borussije, a u srijedu i za seniorsku vrstu Bosne i Hercegovine na gostovanju kod Slovačke (3-2 za BiH), čime je postao najmlađi debitant u historiji bh. reprezentacije.

"Igrao je za reprezentaciju, doduše samo deset minuta, ali i to je dosta za skupiti iskustvo", rekao je trener HSV-a Armin Veh.