Nogomet
2

Muhamed Alaim: Prelijepo će biti istrčati još jednom pred najbolje navijače

Klix.ba
Muhamed Alaim
Muhamed Alaim
Muhamed Alaim, dugogodišnji golman i kapiten FK Sarajevo, jedan je od najznačajnijih igrača koji su nosili bordo dres u posljednjih desetak godina. Njegove sjajne odbrane i ljudske kvalitete nisu zaboravili navijači, kao ni rukovodstvo kluba. U subotu, na generalnoj provjeri uoči početka evropskih utakmica, kada će Sarajevo igrati protiv mlade ekipe Cardiff-a, Muhamed Alaim će zvanično okončati svoju dugogodišnju nogometnu karijeru.

"Još uvijek su osjećaji pomiješani, kad pomislim na subotnju utakmicu. Mnogo toga sam proživio u ovom klubu, dugo godina sam bio vjeran Sarajevu i ne znam da li je tuga ili sreća ovo što trenutno osjećam. Svjestan sam, bit će mnogo emotivno, ali i prelijepo, jer ću imati priliku istrčati još jednom pred najbolje navijače", kazao je Muhamed Alaim, uoči subotnje utakmice.

Muhamed Alaim je rođen 10. februara 1981. godine i svoje prve nogometne korake napravio je u bordo klubu. Bio je i član omladinskih reprezentacija, ali i A reprezentacije BiH, za koju je debitovao u prijateljskoj utakmici protiv Hrvatske 22. augusta 2007. godine. U dresu Sarajeva, Alaim je odigrao više od 300 utakmica, a kako sam kaže, ne može odabrati svoj najljepši trenutak u dresu, voljenog kluba.

"Bilo je mnogo lijepih trenutaka, koje smo zajedno sa našim navijačima podijeli. Naravno, osvajanje titule prvaka Bosne i Hercegovine je nešto najbolje i toga ću se uvijek rado sjećati. Međutim, bilo je još mnogo toga lijepog i teško je odlučiti. Hvala Bogu, kada pogledam, zadovoljan sam onim što je bilo, a FK Sarajevo želim uvijek samo najbolje", dodao je Alaim.

Sarajevo i U-21 ekipa Cardiffa igraju u subotu 12. jula, sa početkom u 21 sat na Olimpijskom stadionu "Asim Ferhatović-Hase".