Španska Marca
8

Mourinho više nije "The Special One", sada je "The Normal One"

Klix.ba
Jose Mourinho (Foto: AFP)
Jose Mourinho (Foto: AFP)
Jose Mourinho, trener Real Madrida, više nije "The Special One", sada je "The Normal One", tvrdi jedan od urednika sportskog lista Marca Carlos Carpio.

Ovaj promadridski sportski list je prije dva dana objavio kako Jose Mourinho od juna naredne godine više neće voditi Kraljevski klub. Već se spominje nekoliko trenerskih imena koja bi mogla zamijeniti Portugalca, a najviše šansi imaju Joachim Low i Carlo Ancelotti.

Carpio je odgovarao i na pitanja čitatelja Marce. Mnogi su se pitali zbog čega je Mourinho izašao na Bernabeu u 21:20 sati uoči utakmice protiv Atletico Madrida.

"Egocentričnost Mourinha izgleda da nema granicu a to je pokazao i ovim činom kada je izašao na teren, da mu navijači žvižde ili da ga podrže. Tužno je vidjeti šta je uradio sa slikom našeg kluba. Navijači na stadion dolaze da gledaju nogomet i svoj klub, a ne hirove trenera", bio je dio odgovora Carlosa Carpija.

Urednik Marce kaže kako Real ne liči na onaj klub od prošle godine.

"Izgubio je prvenstvo u manje od dva mjeseca. Ovo je, između ostalog, razlog zbog kojeg Madridisti gube strpljenje sa Mourinhom. Na kraju krajeva, on više nije 'The Special One' kako se vjeruje, on postaje 'The Normal One'. A to predsjednik Real Madrida Florentino Perez zna", dodao je Carlos Carpio u svom odgovoru.