Nakon poraza Reala
2

Mourinho: Sudija je puno griješio, ali Betis nas je nadigrao

Totalsport
Jose Mourinho (Foto: Arhiv/AFP)
Jose Mourinho (Foto: Arhiv/AFP)
Trener Real Madrida Jose Mourinho odbio je okriviti sudije i okarakterizirati loše suđenje kao glavni razlog poraza njegove ekipe u gostima kod Betisa 1-0 u 13. kolu Primere.

"Kraljevi" su ostali na osam bodova zaostatka za vodećom Barcelonom koja ima i utakmicu manje. Iako je još uvijek rana faza prvenstva, Real Madrid je još jednom u Sevilli napravio veliki korak unazad u borbi za naslov prvaka. Kažemo, još jednom, jer je 15. septembra već izgubio u Sevilli, ali tada od istoimenog domaćina, također s 1-0. Bio mu je to posljednji poraz prije ovog u prvenstvu.

Pogodak vrijedan tri boda za Betis zabio je Benat Etxebarria u 17. minuti prvog poluvremena. Sudije su poništile pogodak Karima Benzeme zbog ofsajda, a sudeći prema Joseu Mourinhu, njegova momčad oštećena je i za nedosuđeni kazneni udarac. Portugalski stručnjak se svejedno nije želio vaditi na suđenje.

"Čestitam nogometašima Betisa jer su ostavili sve na travnjaku i bili su nevjerovatno borbeni i požrtvovni. Sudija je jako pogriješio jer nam je poništio regularan pogodak Benzeme i nije nam dosudio kazneni udarac u završnim minutama. Svejedno, Betis zaslužuje moje poštovanje jer je nadigrao Real Madrid", rekao je Mourinho.

Portugalac je odbio okriviti umor za ovaj poraz, nakon što je njegova ekipa u srijedu imala iscrpljujuću utakmicu u Ligi prvaka protiv Manchester Cityja (1-1).

"Nastojim biti objektivan. Kada moja ekipa izgubi, ne želim za poraz kriviti nešto drugo. Neke druge ekipe možda imaju lakši kalendar natjecanja, ali mi ovdje govorimo o vrhunskim profesionalcima. Treba uzeti u obzir mentalnu snagu, ambiciju i timski duh. Igrači od 23 ili 24 godine trebali bi biti u mogućnosti odigrati dvije utakmice u četiri dana. Kada pobijedimo, onda svi pobjeđujemo, a kada izgubimo, izgubio je trener. Zašto bi poraz bio moja greška?"

Na kraju je Mourinho rekao:

"Moguće je da ćemo prvenstvo završiti s 11, 13 ili 9 bodova iza Barcelone. Utrka je još uvijek otvorena. Mi nismo niti optimisti niti pesimisti. Uostalom, nećemo se fokusirati samo na jedno tamkmičenje", zaključio je Mourinho.