Za lošu igru su krivi svi osim njega
19

Mourinho protiv cijelog svijeta

Klix.ba
Jose Mourinho (Foto: Arhiv/AFP)
Jose Mourinho (Foto: Arhiv/AFP)
Menadžer Kraljevskog kluba Jose Mourinho se našao na udaru javnosti zbog loših rezultata kluba. Španska Marca danas donosi tekst naslovljen "Mourinho protiv cijelog svijeta" u kojem navode da portugalski nogometni stručnjak od 2010. godine vješto izbjegava preuzimanje odgovornosti za lošu igru Reala.

Otkako je došao, Mourinho je, kako piše španski list, za svoj neuspjeh optuživao sve i svakoga. Sudije, mediji, nogometaši, medicinsko osoblje, Barcelona, stadion Bernabeu, UEFA, akademija mladih, opozicija, Toril, Valdano... svi su se našli na Mourinhovoj listi krivaca za neuspjeh.

Portugalac nalazi sve vrste izgovora i razloga kako se ne bi raspravljalo o najvažnijem - nogometu.

Sudije su najveći trn u njegovom oku. U više navrata je bio toliko ljut na kraju utakmice da je vlastiti i neuspjeh tima pripisivao njima. Mourinho je išao tako daleko da je u prvoj sezoni na klupi madridskog kluba sastavio popis od 13 grešaka koje je, prema njegovom mišljenju, napravio sudija Clos Gomez u susretu Reala i Seville. Oštro je kritikovao Pereza Lasa nakon utakmice s Almerijom, a Teixeira Vitenesa je čak čekao na prakingu stadiona Camp Nou kako bi se s njim lično obračunao zbog ispadanja iz Lige prvaka od Barcelone.

Mediji su prenosili njegove javne izljeve bijesa, ali u njegovim očima on samo brani svoj tim i bori se protiv nepravde. Za druge, sve su to samo Mourinhovi izgovori kako se ne bi razgovaralo o igri nogometaša Reala.