Osmina finala Lige prvaka
0

Mourinho pokorio Stamford Bridge, CSKA ide dalje

Sarajevo-x.com
Foto: AP
Foto: AP
U prve dvije revanš utakmice osmine finala Lige prvaka uspješniji su bili gostujući timovi, Inter i CSKA koji su slavili protiv Chelseaja i Seville sa 0:1 i 1:2.

Trener Intera vratio se na Stamford Bridge i slavio protiv svog bivšeg kluba kojeg je vodio. Mourinho je uspio slaviti i opravdati svoje izjave koje su prethodile ovom susretu evropskih velikana.

Pobjedu italijanskom prvaku donio je Samuel Eto'o golom u 78. minuti nakon sjajne asistancije Wesleya Sneidera. Kamerunski napadač hladnokrvno je realizovao priliku i zaledio domaće navijače i trenera Carla Ancelottija.

I CSKA našeg Elvira Rahimića uspio je doći do velike pobjede u Sevilli i tako izboriti prolaz nakon lošeg rezultata iz prve utakmice odigrane u Moskvi.

Prvi pogodak postigao je Necida u 39. minuti, da bi nakon samo dvije minute Perotti vratio utakmicu na početak. Domaćinima je presudio Honda u 55. minuti donoseći veliku radost gostujućim igračima.

Plasman u četvrtfinale ranije su izborili: Arsenal, Bayern, Lyon i Manchester United.

Preostala dva učesnika četvrtfinala bit će poznata u srijedu nakon susreta Barcelona - Stuttgart (prvi meč 1:1) i Bordeaux - Olympiakos (1:0).