Ofanzivna taktika Portugalca
0

Mourinho planira "napuniti" APOEL-ovu mrežu

Totalsport
Kaka i Higuain
Kaka i Higuain
Trener Real Madrida Jose Mourinho došao je na Cipar s namjerom da već u prvoj utakmici riješi pitanje prolaska u polufinale nogometne Lige prvaka.

Odlučio je Portugalac na teren stadiona u Nicosiji, protiv najugodnijeg iznenađenja dosadašnjeg dijela Lige prvaka APOEL-a, poslati vrlo ofanzivno orijentiranu ekipu. Mesut Özil, Kaka, Cristiano Ronaldo, Higuain i Benzema su igrači od kojih će samo jedan susret za početi na klupi za zamjene.

Spomenuta petorka je ove sezone postigla zajedno 101 gol, a u istima prednjače Portugalac s 45, Benzema s 25 te Higuain s 22. Prema pisanju španske Marce, Mourinho će na teren sigurno poslati Cristiana Ronalda i Benzemu, vrlo vjerojatno Özila, a dvojba ostaje između Kake i Higuaina.

Razlog zbog kojeg se portugalski stručnjak na klupi Madriđana odlučio za tako ofanzivnu postavu su utakmice protiv Athletic Bilbaa (4-1), Rayo Vallecana (1-0) i Real Sociedada (5-1), odnosno Barcelone (1-2), Villarreala (1-1) i CSKA Moskve (1-1).

U prve tri spomenute utakmice Mourinho je na teren poslao četiri od pet spomenutih igrača i u svima je slavio, dok je u susretima s druga tri spomenuta kluba igrao uredno s tri ofanzivna igrača, te tri povučena. U pravilu su to bili Xabi Alonso, Lass Diarra i Hamit Altintop ili Sami Khedira.

Ovoga puta Portugalac ne može računati na Diarru (povreda) i Xabija alonsa (kartoni), pa mu jedino preostaje da napadne APOEL iz svih oružja i riješi pitanje polufinalista već u prvoj utakmici.