Nogomet
2

Mourinho: Pepe ima problem, a zove se Varane

Totalsport
Jose Mourinho (Foto: AFP)
Jose Mourinho (Foto: AFP)
Kontroverzni trener nogometaša Real Madrida Jose Mourinho uzvratio je stoperu vlastite ekipe Pepeu na njegovom komentaru vezanom uz Ikera Casillasa.

"Izjave gospodina Mourinha vezane za Ikera Casillasa nisu adekvatne. Mislim da je zaslužio više poštovanja. Iker je dio Reala, on je instituacija kluba i reprezentacije", rekao je nedavno Pepe za Canal +, stavši u odbranu Casillasu kojeg Mourinho uredno drži na klupi, a na gol stavlja Diega Lopeza.

"Pepeovi komentari? Vrlo je lako analizirati njegove riječi. Pepe ima problem, a njegovo je ima Raphaël Varane. Tridesetjednogodišnjak je izgubio mjesto od 19-godišnjaka. To je životni zakon. Ali ko je imao hrabrosti staviti Varanea na teren? Ja sam", rekao je Mourinho na press-konferenciji.

Tada je portugalski trener objasnio svoju odluku da na gol postavlja Lopeza ispred Casillasa iako se legendarni prvi golman Reala i španske reprezentacije odavno oporavio od povrede ruke.

"Više mi se sviđa Diego Lopez nego Iker Casillas kao golam. To nije lična odluka i nema veze s ničim između mene i Ikera. Više volim golmane koji igraju dobro nogama i koji izlaze s linije i hvataju ubacivanja. Iker sjajno brani među stativama, ali ja preferiram drugačiji profil golmana", dodao je Mourinho na pressici uoči meča 35. kola Primere protiv Malage.