Real Madrid
0

Mourinho odabrao Khediru i Ramosa za igrače-golmane

Totalsport
Jose Mourinho (Foto: AP)
Jose Mourinho (Foto: AP)
Trener nogometaša Reala Jose Mourinho već je odredio ko će od njegovih nogometaša u polju stati na gol u eventualnim slučajevima nužde.

Novopridošli njemački reprezentativac Sami Khedira ili španski desni bočni branič Sergio Ramos stat će na gol u slučaju da Real, zbog bilo koje okolnosti, ostane bez pomoći jednog ili obojice golmana tokom utakmice.

Da tim, između ostalog, priprema i na situaciju da na terenu ostane bez Ikera Casillasa i Jerzyja Dudeka Mourinho je novinarima otkrio u ponedjeljak.

"Jednom sedmično Khedira i Ramos odrađivat će golmanske treninge s našim golmanima. Izbor je pao na njih dvojicu nakon što smo testirali sve igrače", rekao je Portugalac dodavši: "U karijeri mi se dvaput dogodilo da sam tokom utakmice ostao bez golmana. Može se dogoditi opet. Zato treba biti spreman i za takvu mogućnost."

Zbog nevjerovatne radne etike i vođenja brige o najsitnijim detaljima 47-godišnji je Portugalac daleko više ponajbolji svjetski trener nego što je zbog harizme ili samo genijalnosti. Toj konstataciji ne treba zorniji dokaz od ovoga upravo navedenog.

Na atipičnim pozicijama u timu, premda ne toliko drastičnim, Mourinho je također počeo uigravati Alvara Arbelou i Fernanda Gaga, koji često ordiniraju na stoperskim pozicijama iako su po vokaciji desni branič (Arbeloa) odnosno zadnji vezni (Gago), a i Cristiana Ronalda na treninzima Portugalac također često pomiče unazad, na poziciju ofanzivnog veznog nogometaša.

U ponedjeljak je Mourinho novinarima također objasnio da se dolazak Didiera Drogbe ili Emmanuela Adebayora u Real neće realizirati.

"Njima je i predobro u njihovim klubovima", kazao je Portugalac pojasnivši: "U slučaju da mi u Realu danas hoćemo dovesti istog igrača kao i Manchester City, ne vidim kako bismo mogli dobiti tu bitku. City jednostavno ima novca koliko treba."

"Kad je Adebayor u pitanju, nema mi smisla da mijenja sredinu samo godinu dana nakon što je prešao u ambiciozan klub poput Cityja. Može li City biti prvak? Naravno. Ako imate novac, normalno je da možete biti prvi. Za osvajanje Premierlige ambicija i novac sasvim su vam dovoljni."