Mourinho
0

"Barceloni protivnici olakšavaju posao"

Totalsport
Jose Mourinho (Foto: Reuters)
Jose Mourinho (Foto: Reuters)
Portugalski trener na klupi nogometaša Real Madrida Jose Mourinho prozvao je manje klubove u španskom prvenstvu za "olakšavanje života“ aktuelnom prvaku Barceloni.

Pozvao se Mourinho na utakmicu Barcelone i Sportinga igranu u srijedu navečer na Camp Nou (1-0 za Barcelonu) u kojoj se trener ekipe iz Gijona Manuel Preciado odlučio izostaviti nekoliko standardnih prvotimaca.

"Ako ima ekipa koje Barcelonu daruju, tada će nam biti puno teže osvojiti prvenstvo. Svjestan sam da će nam trebati gomila bodova da osvojimo naslov, ali povrh toga, ako će neke ekipe igrati sa svojim drugim sastavima protiv Barcelone jer unaprijed misle da je ne mogu pobijediti, tada će nam trebati još i više bodova", rekao je Mourinho, koji je također stao u odbranu najskupljeg igrača svoje ekipe Cristiana Ronalda, kojeg je ranije ove sedmice lijepa španska reporterka i djevojka Ikera Casillasa, Sara Carbonero, nazvala sebičnim.

"Mislim da je to pozitivan egoizam i to je dobra karakteristika za napadače koji postižu puno golova. Ali, uzmite utakmicu protiv Espanyola (3-0 pobjeda Reala). I kod našeg vodstva 3-0 Cristiano se vraćao u pomoć odbrani, što dokazuje da je timski igrač i da nije sebičan", dodao je karzimatični Portugalac na čelu trenutno (nakon četiri kola) vodeće ekipe španskog prvenstva.