Nogomet
0

Mourinho: Očekivao sam više od Reala ove sezone

Totalsport
Menadžer Chelseaja Jose Mourinho jedva je dočekao da može uputiti kritiku svome bivšem klubu Real Madridu od kojeg je, kako tvrdi, očekivao više.

Madriđani su prošli vikend poraženi od Barcelone, a u srijedu su izgubili i na gostovanju kod Seville (2-1). Dva su ih poraza stropoštala s prvog na treće mjesto, pa sada imaju tri boda zaostatka za Atleticom, odnosno dva za Barcelonom.

Zanimljivo, Mourinho je svoje razočaranje Realovom sezonom izrazio u razgovoru za Eurosport i prije sinoćnjeg poraza u Andaluziji.

"Pomalo sam iznenađen. Očekivao sam da će Real biti na višem nivou da će imati veću prednost budući da je Barcelona ove godine izgubila puno više bodova nego u prošle tri sezone", rekao je portugalski stručnjak.

Usporedio je potom i kvalitetu engleske Premierlige sa španskom Primerom.

"U Engleskoj se četiri kluba bore za naslov, dok u Španiji imamo tri kluba unutar samo dva ili tri boda. Atletico Madrid ima neusporedivo manji proračun od Barcelone i Reala, ali radi fantastičan posao. Ljudi su dosad gledali Primeru kao takmičenje između dva kluba. Sad se pojavio i treći i to je dobro."