Provocirali i Katalonci
0

VIDEO / Mourinho nogom stao Fabregasu na glavu

Totalsport
Jose Mourinho
Jose Mourinho
Ne stišava se bura oko uzvratnog susreta Španskog nogometnog superkupa do kojeg je 3-2 pobjedom na Nou Campu došla Barcelona.

Nogometaši Real Madrida i njihov trener Jose Mourinho okrivljeni su za incident koji se dogodio pred sam kraj utakmice, nakon što je Realov brazilski bek Marcelo poput bezumnika pokosio Cesca Fabregasa objema nogama.

Madridski AS potrudio se, međutim, dokazati da su velike zasluge za incident imali i Barcelonini igrači, a pogotovo njihov najbolji igrač Lionel Messi. Iz fotografija i videoisječaka vidljivo je da prije Marcelova prekršaja Messi provocira Mourinha na klupi gestikulacijama tipa "samo ti lupetaj!".

Također se Barcelonin Argentinac, premda ga je Realov Francuz Karim Benzema pokušao smiriti, malo nakon toga nesportski zaletio u tijelo Realova Portugalca Fabija Coentraa.

Doda li se tome da je u nastaloj gužvi nakon Marcelova prekršaja i isključenja Mesut Ozil šakom udario Davida Villu, jer ga ovaj navodno uvrijedio na vjerskoj osnovi, očito je da su Barcelonini nogometaši itekako aktivno sudjelovali u incidentu.

Ipak, najlošiji je dojam vlastitim ponašanjem svakako ostavio sam Realov trener. Osim što je u Messijevoj blizini izrazom lica gestikulirao da Argentinac smrdi, indisponirani je Mourinho nakon Marcelovog prekršaja, u želji da dođe do suca, nespretno (ko zna da li i namjerno!?) nagazio na Fabregasovu glavu dok je ovaj ležao na travi.