Glasnogovornik tvrdi
0

Mourinhu nije žao zbog incidenta u Barceloni

Totalsport
Iako je u subotu madridski sportski dnevnik Marca u svom štampanom izdanju donio pokajnički tekst u ime Realovog trenera Josea Mourinha zbog nemilih događaja na utakmici u Barceloni, glasnogovornik portugalskog stručnjaka tvrdi da Mourinho ne žali zbog ničega.

"Jose Mourinho nije sretan zbog onoga što je učinio u srijedu navečer na Nou Campu. Shvata da je pogriješio i izuzetno mu je žao zbog prsta u oko pomoćnom Barceloninom treneru Titu Vilanovi. Žaleći zbog svog ponašanja Mourinho se povukao u krug porodice i najbližih prijatelja", pisala je Marca u subotu.

Samo dan kasnije, Mourinhov glasnogovornik Eladio Parames dao je izjavu za Ansu koja nema baš nikakve sličnosti sa sadržajem Marcinog teksta...

"Jose nema namjeru reći da mu je žao. Odlučan je odbraniti interese Real Madrida. Mourinho je bio isprovociran verbalnom agresijom prema njemu s klupe Barcelone", veli glasnogovornik.

Podsjećamo, u pitanju je bila revanš utakmica španskog Superkupa, u kojoj je Barcelona slavila s 3-2, te je s ukupnih 5-4 osvojila trofej. Završnica utakmice protekla je u brojnim nemilim scenama, kao i obično kada igraju dva najveća španska kluba, a za jednu od njih pobrinuo se Mourinho, uprijevši prstom u oko pomoćnog trenera Barcelone Tita Vilanove.