Zbog incidenta 18. augusta
0

Otvorena istraga protiv Josea Mourinha

Totalsport
Jose Mourinho (Foto: AFP)
Jose Mourinho (Foto: AFP)
Španski nogometni savez (RFEF) otvorio je istragu protiv trenera Real Madrida Josea Mourinha i pomoćnog trenera Barcelone Tita Vilanove zbog incidenta u kojem su njih dvojica sudjelovali u završnici uzvratne utakmice španskog Superkupa.

Barcelona je u meču odigranom 18. augusta na stadionu Camp Nou pobijedila Real Madrid s 3-2, te je s ukupnih 5-4 osvojila Superkup. Završnica utakmice u Barceloni protekla je u znaku velikih nereda i sukoba na igralištu. Sve je zakuhao lijevi bek Real Madrida Marcelo, mučkim startom s obje noge na Cesca Fabregasa, pojačanje Barcelone iz Arsenala, koji je u toj utakmici debitirao za katalonski klub.

Dužnosnici Španskog nogometnog saveza istražuju uz pomoć televizijske snimke gužvu od trenutka kada je Jose Mourinho zabio prst u oko Vilanovi. Ovaj mu nije ostao dužan, već ga je odgurnuo i udario po stražnjem dijelu glave. Stoga se obojica nalaze pod istragom RFEF-a.

Prema postojećim pravilnicima kojih se tiču prekršaja koje su treneri počinili, Mourinhu prijeti suspenzija zabrane vođenja ekipe u rasponu od četiri do 12 utakmica, dok Vilanovi pristup Barceloninoj klupi mogao biti uskraćen maksimalno u četiri duela.

Brazilac Marcelo, njegov njemački suigrač Mesut Özil i Barcelonin napadač David Villa dobili su crvene kartone nakon gužve. Svoj trojici je RFEF izrekao suspenziju od jedne utakmice.