Nogomet
3

Mourinho: Najteže je osvojiti Premierligu

Totalsport
Jose Mourinho (Foto: AFP)
Jose Mourinho (Foto: AFP)
Prema mišljenju Josea Mourinha, englesku Premierligu teže je osvojiti od bilo koje druge nogometne lige svijeta.

Kako je Mourinho trenirao klubove u četiri ponajbolje lige svijeta, engleskoj, talijanskoj, španskoj i portugalskoj, te pritom sa svakim klubom koji je vodio osvajao trofeje, njegove riječi imaju težinu.

"Mislim da je Premierliga najteža jer tamo ima više timova koji mogu biti prvaci", komentirao je Mourinho na pres-konferenciji poslije susreta u kojem je njegov Chelsea savladao milanski Inter 2-0 u sklopu Guinness International Champions Cupa.

"U Španiji imate dva kluba koja se bore za naslov. U Portugalu također dva, a u Francuskoj jedan. Za Italiju trenutno ne znam, ali kada sam ja bio tamo, bila su tri kluba u borbi za naslov. Njemačka ih ima dva, a u Engleskoj ih je prema mojem mišljenju pet, pa je to stoga jako teško prvenstvo".

Iako nije imenovao klubove, lako je za pretpostaviti da su spomenuti klubovi u Španiji Barcelona i Real, u Portugalu Porto i Benfica, u Francuskoj PSG, a u Njemačkoj Borussia Dortmund i Bayern. U Engleskoj se pak vjeruje da je Mourinho mislio na Manchester United, Manchester City, Chelsea, Arsenal i Tottenham.

Lov na premierligaški naslov Mourinho će sa Chelseajem započeti 18. augusta utakmicom protiv Hull Cityja, a prema vlastitim riječima jedva čeka da sezona krene.

"Ne volim previše prijateljske utakmice. Puno više volim ozbiljne utakmice".