Nogomet
0

Mourinho: Svi menadžeri lažu kad kažu da su zadovoljni ekipom koju imaju

Totalsport
Jose Mourinho (Foto: Arhiv/AFP)
Jose Mourinho (Foto: Arhiv/AFP)
Chelseajev menadžer Jose Mourinho pokušat će do kraja ljetnog prijelaznog roka osnažiti redove svoje ekipe dovođenjem još jednog nogometaša.

Nagađa se da bi to mogli biti ili napadač Manchester Uniteda Wayne Rooney ili napadač Anži Mahačkale Samuel Eto'o s kojim je ranije Mourinho izuzetno uspješno sarađivao u milanskom Interu.

"Eto'o je igrač s historijom u evropskom nogometu, ali rekao sam još u Aziji da pokušavamo dovesti jednog igrača i da ćemo pričekati i vidjeti šta će se dogoditi prije zatvaranja prijelaznog roka", rekao je Mourinho dodavši da i on kao i svaki drugi menadžer želi osnažiti ekipu.

"Svi mi kažemo ne na upit o pojačanjima, ali lažemo. Sve do posljednjeg dana prijelaznog roka svi čekamo da se nešto dogodi. Čak i kada kažemo da smo zadovoljni našom ekipom lažemo, jer ju uvijek želimo učiniti boljom", rekao je Portugalac.

Uoči početka nove sezone u engleskoj Premierligi koju Chelsea otvara nedjeljnom domaćom utakmicom protiv Hulla, Mourinho je poslao poruku svim otočkim ljubiteljima nogometa.

"Želim reći svima širom ove zemlje na svakom stadionu da sam ja jedan od njih. Volim ovu nogometnu zemlju i želim pružiti zadovoljstvo svima", kazao je Mourinho.